ΠΕΚ: Βίαιη και τραμπούκικη η ενέργεια γονέα εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για τον προπηλακισμό εκπαιδευτικού στα Χανιά

Η βίαιη και τραμπούκικη ενέργεια γονέα εναντίον συναδέλφου εκπαιδευτικού σε Γυμνάσιο των Χανίων είναι μία πράξη  απαξίωσης κατά των εκπαιδευτικών γενικότερα. Πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Σταθήκαμε στη διάρκεια του lockdown, στην επαναλειτουργία των σχολείων τον Μάιο, στο πλευρό των μαθητών μας. Με αίσθημα ευθύνης καλύψαμε το έλλειμμα  προγραμματισμού και την απουσία ουσιαστικής στήριξης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζουμε σήμερα να το κάνουμε στηρίζοντας όχι μόνον   μαθησιακά αλλά  και ψυχολογικά τους μαθητές μας, διασφαλίζοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την υγεία και την ασφάλεια τους, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σήμερα που καλούμαστε να αναλάβουμε ευθύνες πέραν των  εκπαιδευτικών υποχρεώσεών μας, που χρεωνόμαστε ακόμα και τις ελλείψεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης (υπάρχουν περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί καθαρίζουν τα σχολεία!), είναι αδιανόητο να υπάρχουν γονείς που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουμε αναλάβει.

Οι γονείς οφείλουν να σέβονται τους εκπαιδευτικούς, να συνεργάζονται αρμονικά μαζί τους. Έχουν έναν κοινό πρώτιστο καθήκον: να διαπαιδαγωγήσουν τη νέα γενιά στις ανθρωπιστικές αξίες, στην αρετή, στο διάλογο. 

Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει με απόλυτο τρόπο τον εκπαιδευτικό ρόλο, τις συνθήκες του εκπαιδευτικού έργου. Να διαμορφωθεί πρόσθετο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εκπαιδευτικών.

Ας αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας τις δικές του πολιτικές ευθύνες. Να διορίσει εκπαιδευτικούς. Να προσλάβει επαρκές προσωπικό καθαριότητας  και σχολικούς φύλακες. Να διασφαλίσει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να εξασφαλίσει τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών και τήρηση των φυσικών αποστάσεων. Να χρηματοδοτήσει με έκτακτα κονδύλια την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση. 

Δεν γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά ανυπεράσπιστοι,  ιδεοληψίες και ακραία μισαλλοδοξία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aerodfomi
Πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Οι συχνότητες χάθηκαν και επανήλθαν «μαγικά»
«Ποιος μπορεί να κάνει τέτοιες παρεμβολές και να «νεκρώσει» ή να «τυφλώσει» τα πάντα;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο αντιπτέραρχος ε.α,...
Πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Οι συχνότητες χάθηκαν και επανήλθαν «μαγικά»
μηχανη
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Χειροπέδες σε 15χρονο μετά από καταδίωξη απ’ την Ομάδα ΔΙΑΣ στους δρόμους του Κερατσινίου – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Τραπέζι με ψάρια και φαγητά
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων
Τι τρώμε τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα – Τα πιάτα, τα έθιμα και οι γεύσεις που επιμένουν στον χρόνο
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων