ΠΕΚ: Βίαιη και τραμπούκικη η ενέργεια γονέα εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά
Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για τον προπηλακισμό εκπαιδευτικού στα Χανιά

Η βίαιη και τραμπούκικη ενέργεια γονέα εναντίον συναδέλφου εκπαιδευτικού σε Γυμνάσιο των Χανίων είναι μία πράξη  απαξίωσης κατά των εκπαιδευτικών γενικότερα. Πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Σταθήκαμε στη διάρκεια του lockdown, στην επαναλειτουργία των σχολείων τον Μάιο, στο πλευρό των μαθητών μας. Με αίσθημα ευθύνης καλύψαμε το έλλειμμα  προγραμματισμού και την απουσία ουσιαστικής στήριξης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Συνεχίζουμε σήμερα να το κάνουμε στηρίζοντας όχι μόνον   μαθησιακά αλλά  και ψυχολογικά τους μαθητές μας, διασφαλίζοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την υγεία και την ασφάλεια τους, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σήμερα που καλούμαστε να αναλάβουμε ευθύνες πέραν των  εκπαιδευτικών υποχρεώσεών μας, που χρεωνόμαστε ακόμα και τις ελλείψεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης (υπάρχουν περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί καθαρίζουν τα σχολεία!), είναι αδιανόητο να υπάρχουν γονείς που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουμε αναλάβει.

Οι γονείς οφείλουν να σέβονται τους εκπαιδευτικούς, να συνεργάζονται αρμονικά μαζί τους. Έχουν έναν κοινό πρώτιστο καθήκον: να διαπαιδαγωγήσουν τη νέα γενιά στις ανθρωπιστικές αξίες, στην αρετή, στο διάλογο. 

Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει με απόλυτο τρόπο τον εκπαιδευτικό ρόλο, τις συνθήκες του εκπαιδευτικού έργου. Να διαμορφωθεί πρόσθετο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εκπαιδευτικών.

Ας αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας τις δικές του πολιτικές ευθύνες. Να διορίσει εκπαιδευτικούς. Να προσλάβει επαρκές προσωπικό καθαριότητας  και σχολικούς φύλακες. Να διασφαλίσει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να εξασφαλίσει τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών και τήρηση των φυσικών αποστάσεων. Να χρηματοδοτήσει με έκτακτα κονδύλια την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση. 

Δεν γίνεται άλλο να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά ανυπεράσπιστοι,  ιδεοληψίες και ακραία μισαλλοδοξία.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα