Τα έξι θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του ΣΕΔΙΕΚ με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ
Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν κατα την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών

Συνάντηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κα Ιωάννα Λυτρίβη, πραγματοποίησε το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ., αναφορικά με σειρά ζητημάτων του κλάδου.

«Στόχος της κας Λυτρίβη είναι από εδώ και πέρα να διενεργούνται μία φορά το χρόνο εξετάσεις Πιστοποίησης και για Αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και για Εκπαιδευτές Ενηλίκων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.:

Την Τρίτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Μελών του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) κα Ιωάννα Λυτρίβη.

Η κα Λυτρίβη μας ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες που βρήκε στον Οργανισμό και την τραγική κατάσταση λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης. Παρά ταύτα φαίνεται ότι, έστω και έτσι, άρχισαν να επιλύονται λιμνάζοντα προβλήματα, να διενεργούνται εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και να υπάρχει σχεδιασμός ενεργειών για την επόμενη Σπουδαστική χρονιά. Ειδικότερα:

  1. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ – ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ. 2018

Παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί τα χρήματα, δεν ήταν δυνατό να δοθούν οι αποζημιώσεις, γιατί αυτοί που οργάνωσαν τις Εξετάσεις το 2018 δεν είχαν φροντίσει να ρυθμίσουν Νομοθετικά την αποζημίωση των Εκπαιδευτών που θα απασχολούνταν ως Επιτηρητές και Εξεταστές. Η κα Λυτρίβη σε σύντομο χρονικό διάστημα προώθησε Νομοθετική ρύθμιση και έκδοση Κ.Υ.Α. με πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού θα έπρεπε να είχε αναδρομική ισχύ. Οι πληρωμές έχουν υπογραφεί για όλους και έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται η καταβολή χρημάτων  σταδιακά από το Μάιο. Μας επεσήμανε ότι για να πληρωθεί κάποιος θα πρέπει να έχει κάνει Απογραφή.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Ήταν ένα στοίχημα για την ίδια, το οποίο το κέρδισε, να διενεργήσει Εξετάσεις Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας COVID 19. Μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για 63 Ειδικότητες στις οποίες είχαν αιτηθεί να συμμετάσχουν περίπου 5.000 Απόφοιτοι και οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου για τις υπόλοιπες 120 Ειδικότητες όπου πρόκειται να συμμετάσχουν άλλοι περίπου 5.500 Απόφοιτοι.

  1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ – ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Ζητήσαμε από την κα Λυτρίβη να υπάρχει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής Επιτηρητών και Εξεταστών στις εξετάσεις και η επιλογή να μην αφήνεται στην ευχέρεια του εκάστοτε Διευθυντή του Εξεταστικού κέντρου.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στόχος της κας Λυτρίβη είναι να διενεργηθούν και Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων εντός του Σπουδαστικού έτους 2020-2021 και μάλιστα πιθανότατα να γίνουν τέλος του 2020.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ (π.χ. Κομμωτές)

Πρόκειται για άλλη μια διαδικασία για την οποία εκκρεμούσε το θεσμικό πλαίσιο. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και προωθείται προς τα συναρμόδια Υπουργεία Κ.Υ.Α. προς υπογραφή, τροποποιημένη ως προς τα προβληματικά σημεία, προκειμένου να διενεργηθούν οι εξετάσεις. Στόχος είναι να διενεργηθούν και αυτές εντός του Σπουδαστικού έτους 2020-2021.

  1. ΝΕΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη Σύνταξη νέων Οδηγών Σπουδών ανά Ειδικότητα και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για την πιλοτική φάση σύνταξης νέων Οδηγών Σπουδών για είκοσι (20) Ειδικότητες. Αυτή θα γίνει από την Επιτροπή για την αναμόρφωση των Οδηγών Κατάρτισης της Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς [Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝ.Ε.), Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ.ά.]. Θα ακολουθήσει η δημιουργία αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας για κάθε ειδικότητα, οι οποίες θα προκύψουν ύστερα από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στόχος είναι μετά τη σύνταξη των νέων Οδηγών Σπουδών να δημιουργηθεί Τράπεζα Θεμάτων για κάθε Ειδικότητα.

Γενικότερα, στόχος της κας Λυτρίβη είναι από εδώ και πέρα να διενεργούνται μία φορά το χρόνο εξετάσεις Πιστοποίησης και για Αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και για Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

Ευελπιστούμε ότι με την πρώτη μας αυτή συνάντηση ξεκινά μια συνεργασία με την κα Λυτρίβη από την οποία θα προκύψει επίλυση όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π που απασχολούν τους Εκπαιδευτές.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

afisa2
Πρόσκληση σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη ενδοσχολική βία στις 31 Μαΐου - Πού θα γίνει
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη ενδοσχολική βία στις 31 Μαΐου - Πού θα γίνει
ypaith2
Πρόσκληση Εκπαιδευτικών για αιτήσεις απόσπασης στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών ΠΕ και ΔΕ
Υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών ΠΕ και ΔΕ για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσκληση Εκπαιδευτικών για αιτήσεις απόσπασης στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών ΠΕ και ΔΕ
pamak panepistmiio makedonias
ΠΑΜΑΚ: Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στηρίζει την εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Οι φοιτήτριες, εκτός των άλλων, ενημέρωσαν το κοινό για τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5%...
ΠΑΜΑΚ: Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στηρίζει την εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού