Τα έξι θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του ΣΕΔΙΕΚ με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ
Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν κατα την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών

Συνάντηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κα Ιωάννα Λυτρίβη, πραγματοποίησε το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ., αναφορικά με σειρά ζητημάτων του κλάδου.

«Στόχος της κας Λυτρίβη είναι από εδώ και πέρα να διενεργούνται μία φορά το χρόνο εξετάσεις Πιστοποίησης και για Αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και για Εκπαιδευτές Ενηλίκων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.:

Την Τρίτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Μελών του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) κα Ιωάννα Λυτρίβη.

Η κα Λυτρίβη μας ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες που βρήκε στον Οργανισμό και την τραγική κατάσταση λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης. Παρά ταύτα φαίνεται ότι, έστω και έτσι, άρχισαν να επιλύονται λιμνάζοντα προβλήματα, να διενεργούνται εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και να υπάρχει σχεδιασμός ενεργειών για την επόμενη Σπουδαστική χρονιά. Ειδικότερα:

  1. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ – ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ. 2018

Παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί τα χρήματα, δεν ήταν δυνατό να δοθούν οι αποζημιώσεις, γιατί αυτοί που οργάνωσαν τις Εξετάσεις το 2018 δεν είχαν φροντίσει να ρυθμίσουν Νομοθετικά την αποζημίωση των Εκπαιδευτών που θα απασχολούνταν ως Επιτηρητές και Εξεταστές. Η κα Λυτρίβη σε σύντομο χρονικό διάστημα προώθησε Νομοθετική ρύθμιση και έκδοση Κ.Υ.Α. με πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού θα έπρεπε να είχε αναδρομική ισχύ. Οι πληρωμές έχουν υπογραφεί για όλους και έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται η καταβολή χρημάτων  σταδιακά από το Μάιο. Μας επεσήμανε ότι για να πληρωθεί κάποιος θα πρέπει να έχει κάνει Απογραφή.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Ήταν ένα στοίχημα για την ίδια, το οποίο το κέρδισε, να διενεργήσει Εξετάσεις Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας COVID 19. Μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για 63 Ειδικότητες στις οποίες είχαν αιτηθεί να συμμετάσχουν περίπου 5.000 Απόφοιτοι και οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου για τις υπόλοιπες 120 Ειδικότητες όπου πρόκειται να συμμετάσχουν άλλοι περίπου 5.500 Απόφοιτοι.

  1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ – ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Ζητήσαμε από την κα Λυτρίβη να υπάρχει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής Επιτηρητών και Εξεταστών στις εξετάσεις και η επιλογή να μην αφήνεται στην ευχέρεια του εκάστοτε Διευθυντή του Εξεταστικού κέντρου.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στόχος της κας Λυτρίβη είναι να διενεργηθούν και Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων εντός του Σπουδαστικού έτους 2020-2021 και μάλιστα πιθανότατα να γίνουν τέλος του 2020.

  1. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ (π.χ. Κομμωτές)

Πρόκειται για άλλη μια διαδικασία για την οποία εκκρεμούσε το θεσμικό πλαίσιο. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και προωθείται προς τα συναρμόδια Υπουργεία Κ.Υ.Α. προς υπογραφή, τροποποιημένη ως προς τα προβληματικά σημεία, προκειμένου να διενεργηθούν οι εξετάσεις. Στόχος είναι να διενεργηθούν και αυτές εντός του Σπουδαστικού έτους 2020-2021.

  1. ΝΕΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη Σύνταξη νέων Οδηγών Σπουδών ανά Ειδικότητα και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για την πιλοτική φάση σύνταξης νέων Οδηγών Σπουδών για είκοσι (20) Ειδικότητες. Αυτή θα γίνει από την Επιτροπή για την αναμόρφωση των Οδηγών Κατάρτισης της Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς [Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝ.Ε.), Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ.ά.]. Θα ακολουθήσει η δημιουργία αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας για κάθε ειδικότητα, οι οποίες θα προκύψουν ύστερα από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στόχος είναι μετά τη σύνταξη των νέων Οδηγών Σπουδών να δημιουργηθεί Τράπεζα Θεμάτων για κάθε Ειδικότητα.

Γενικότερα, στόχος της κας Λυτρίβη είναι από εδώ και πέρα να διενεργούνται μία φορά το χρόνο εξετάσεις Πιστοποίησης και για Αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και για Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

Ευελπιστούμε ότι με την πρώτη μας αυτή συνάντηση ξεκινά μια συνεργασία με την κα Λυτρίβη από την οποία θα προκύψει επίλυση όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π που απασχολούν τους Εκπαιδευτές.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις