ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ!
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»: Να μην εκποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και ο ορυκτός πλούτος!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο των Σωματείων και των φορέων για τη ΛΑΡΚΟ και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους, που εδώ και μήνες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις! Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν και να στηρίξουν το Συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ, Σάββατο 13 Ιουνίου, 11.00 π.μ. Σύνταγμα!

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

την ώρα που σε κάθε κλάδο όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας χτυπιούνται με αφορμή την- "Πανδημία” του κορωνοού, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διανύουν τον 6° μήνα κινητοποιήσεων.

Έξι μήνες τώρα με την δύναμη που μας δίνει η αλληλεγγύη σας έχουμε μείνει όρθιοι. Κοιτάμε την κυβέρνηση κατάματα, αντιμετωπίζουμε στα ίσα και παλικαρίσια όλους τους μηχανισμούς που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, έχουν χρήμα, καλοπληρωμένος κονδυλοφόρους. Όλοι μαζί, χωρίς τσίπα, με πολιτική αλητεία και ψέματα, πετούν λάσπη. Εμείς έχουμε εσάς πού με την αλληλεγγύη σας μας βαστάτε όρθιους να διαβούμε το μονόδρομο που έχει χαράξει το αίμα 80 νεκρών στη ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ είναι βιώσιμη. Έχει δυνατότητες να διασφαλίσει την εργασία σε 1200 εργαζόμενους σήμερα. Έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αυτό θα γίνει μόνο αν παραμείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο κι αν οι κυβερνήσεις αλλάξουν πολιτική απέναντι της.

Τα σχέδια και ο νόμος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ βγήκαν και ψηφίστηκαν πριν ξεσπάσει η νέα οικονομική κρίση με αφορμή τον κορωναϊό, σε μία περίοδο που μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί διότι είναι απαγορευτικές οι κρατικές ενισχύσεις».

Σήμερα, πολλές δεκάδες δις στην χώρα μας και τρισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη κρατικές ενισχύσεις δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για τη ΛΑΡΚΟ, την αξιοποίησή του ορυκτού μας πλούτου, δεν δίνουν ούτε δεκάρα. Έχουν συμφωνήσει να την εκποιήσουν τσάμπα και βερεσέ, χωρίς εργαζόμενους, ρημάζοντας όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάζοντας την σε «αχαρτογράφητα νερά» με κίνδυνο να οδηγηθεί μέχρι και στο κλείσιμο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια, ρεαλιστικά και υλοττοιήσιμα.
Γνωρίζουμε ότι θα εφαρμοστούν μόνο με την πίεση του αγώνα.
Αν κερδίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ,
θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας!

Διεκδικούμε:

·Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020 και το σταμάτημα της εκκαθάρισης.

·Την διασφάλιση του δημόσιου έλεγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.

·Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

· Την κατάργηση όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

·Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών λόγω κορωνοϊού, για την στήριξη, τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.

·Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής, χάνονται δεκάδες εκατομ. Ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.

·Τον επανυπολογισμό του χρέους στη ΔΕΗ σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που πληρώνουν οι βιομηχανίες σαν της ΛΑΡΚΟ. Αν προκύπτει διαφορά να γίνει ρύθμιση αποπληρωμής του.

·Τη διαγραφή του προστίμου των κρατικών ενισχύσεων. Η ΛΑΡΚΟ ουδέποτε πήρε ένα ευρώ από τον ελληνικό προϋπολογισμό.

·Ρύθμιση και αποπληρωμή όλων των χρεών στους προμηθευτές και τους μικρό- εργολάβους.

Είμαστε σίγουροι ότι θα εκφράσετε "το ένας για όλους και όλοι για έναν”. Σας περιμένουμε με τα σωματεία σας,  τους Συλλόγους σας, το Σάββατο 13 Ιούνη στο Σύνταγμα, σε ένα συλλαλητήριο - συναυλία που με αφορμή τη ΛΑΡΚΟ θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους.

Με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ»

 

 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Η μεταστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κέρκυρας μετατέθηκε χρονικά αρκετές φορές, ενώ έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων...
Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών αποτελεί την αιτία για τα αυξημένα κρούσματα...
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία
Κατανοώντας λοιπόν πως ο COVID-19, είναι μια ασθένεια που τα προληπτικά μέτρα κάνουν εύκολη την αποφυγή της, η γνώση και η αφύπνιση θα πρέπει να...
COVID-19: Απαραίτητο τα μάθημα ατομικής υγείας σε όλα τα σχολεία