ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την Παιδεία
Ανακοίνωση

Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στο 1ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας με θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία και την τροπολογία για την on line μετάδοση του μαθήματος από την τάξη.

Στη συνέλευση αναδείχτηκαν βασικές πτυχές του πολυνομοσχεδίου όπως η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 25  ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο καθώς και οι υπόλοιπες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να αποσυρθεί τώρα από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία . Σε περίπτωση ψήφισης του θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί στην πράξη με συλλογικούς αγώνες .
  •  Κατάργηση της τροπολογίας για την on – line μετάδοση των μαθημάτων μέσα από την σχολική τάξη στο σύνολο της και τη θεσμοθέτηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κάθε περίπτωση . Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ.
  • Με το άνοιγμα των σχολείων επιστρέψαμε  στην κανονική, δια ζώσης, εκπαιδευτική διαδικασία. Σταματάμε κάθε είδους εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν δεχόμαστε καμία παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού μας ωραρίου που κατακτήθηκε με αγώνες.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία με ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου. Να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή.  Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει 48ωρη απεργία 09 και 10 Ιουνίου 2020 και κύκλο Γενικών Συνελεύσεων . Σε διαφορετική περίπτωση:

• Την Τρίτη 09 Ιουνίου κηρύσσουμε επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας ώστε να μετατραπεί η στάση εργασίας της ΔΟΕ σε 24ωρη απεργία .Απεργιακή συγκέντρωση μαζί με την τοπική ΕΛΜΕ στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου , Ηγουμενίτσα .
  • Την Τετάρτη 10 Ιουνίου κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας , τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, και συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Δημαρχείου , Ηγουμενίτσα .
  • Την Πέμπτη 11 Ιουνίου παίρνουμε μέρος στο απογευματινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης .

Το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που χτυπάει τα δικαιώματα στις σπουδές και τη δουλειά να αποσυρθεί , η τροπολογία της ντροπής που μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως και εισάγει τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες να ανακληθεί .

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS