«Να δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στον τόπο των μαθητών»
Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Σε λίγες μέρες οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Το κλείσιμο των σχολείων, η αγωνία για την υγεία τους  και  των δικών τους, οι συνθήκες διαβίωσης τον καιρό της καραντίνας και η επιμονή του υπουργείου να καλυφθεί η ύλη είτε ηλεκτρονικά είτε τις τελευταίες μέρες που άνοιξαν τα σχολεία, όταν  είναι γνωστό ότι οι μέρες αυτές είναι για επανάληψη, αποδεικνύουν  το πόσο πραγματικό είναι το «ενδιαφέρον» του Υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα που, ενώ η πανδημία δεν έχει παρέλθει, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι εντολές της κυβέρνησης και του υπουργείου μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε παιδονόμους για να μην αγγίξει το ένα παιδί το άλλο, το υπουργείο  καλεί τους μαθητές, που θα δώσουν  πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (σχέδιο, μουσική, ξένες γλώσσες εκτός της Αγγλικής, κλπ), να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν  εκεί για όσες μέρες διαρκούν οι εξετάσεις.

Πέρα από το δυσβάστακτο κόστος που για πολλές οικογένειες θα είναι απαγορευτικό για τα παιδιά τους( άνεργοι, μειωμένοι μισθοί), είναι προκλητικό η κυβέρνηση  να μας βομβαρδίζει κάθε μέρα   για την «ατομική ευθύνη» που έχουμε για την προστασία της υγείας μας  και το  υπουργείο να αναγκάζει τους μαθητές  να πάνε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Μόνο από την Κρήτη θα πρέπει να μετακινηθούν περίπου 400 μαθητές μαζί με ένα  συνοδό.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών στηρίζουμε το αίτημα των γονιών να εξεταστούν οι μαθητές στον τόπο τους, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα  πανελλαδικά μαθήματα. 

σχετικά άρθρα

«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»