Θέση του αιρετού Α. Κατσανάκη, για το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες-οι

Η Υπουργός Παιδείας , αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Εξακολουθώ να εκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου στην κατά 2 ώρες αύξηση του ωραρίου μας, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην κατάργηση  του τρίωρου των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολλών ειδικοτήτων καθώς και την εφαρμογή της τρίτης ανάθεσης.

Αυτά τα μέτρα στόχο είχαν τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τη συνέχιση δύσκολων εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες συναδέλφους. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει τον κλάδο αντιμέτωπο με τα ίδια προβλήματα και τη νέα χρονιά.

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση τα παραπάνω  καταψηφίζω τα πρακτικά που αφορούν κενά και πλεονάσματα καθώς και όλα τα πρακτικά που αφορούν  τις Υπηρεσιακές μεταβολές  των συναδέλφων.

ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Αιρετός ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας Εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ Καθηγητών

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3