Αποχαιρετισμός στο Θόδωρο Αμασιάδη, τον άνθρωπο, το σύντροφο στα δύσκολα
Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Θεσσαλονίκης

Τον Θόδωρο τον γνωρίσαμε εκείνο το καυτό καλοκαίρι του 2013, όταν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των συναδέλφων των ΕΠΑΛ μας έβγαλαν αναγκαστικά στο δρόμο. Ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, κάθε μέρα, παντού. Για πολύ καιρό νομίζαμε ότι ήταν ένας από τους συναδέλφους της διαθεσιμότητας. Βρισκόταν εκεί, αν και είχε κλείσει μια εκδρομή στο εξωτερικό εκείνο το καλοκαίρι. Ήταν αυτός που προσπαθούσε να εμψυχώσει τον κάθε συνάδελφο του σχολείου στέλνοντάς τους μηνύματα κάθε μέρα και μιλώντας μαζί τους.

Υπερασπίστηκε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών του, τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Δίδαξε τα πανανθρώπινα ιδανικά της αλληλεγγύης, της συνεισφοράς και της βοήθειας στο συνάνθρωπο. Πάντα με τον δικό του τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς επίδειξη, με την ευγένεια και τη διακριτικότητα που τον χαρακτήριζαν.

Μετά τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, με δουλειά μυρμηγκιού, παρουσίασε για λογαριασμό του σωματείου έρευνα για τις συνέπειες της διαθεσιμότητας σε τμήματα, μαθητές και εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, ενώ πάντα προσέφερε αθόρυβα στις δράσεις του σωματείου. Αγωνίστηκε για την αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων και τη δημοκρατία στο χώρο του σχολείου και συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων και στη λειτουργία του σχολείου.

Συμπορεύτηκε με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις εμπνεόμενος από την κοινή προσπάθεια για υπεράσπιση και ενίσχυση των σωματείων ως όπλου των εργαζομένων. Την έννοια του σωματείου υπερασπίστηκε με το ήθος του, θεωρώντας ότι συνδικαλισμός και ήθος πρέπει να συμβαδίζουν. Για τον Θόδωρο ο συνδικαλισμός ήταν ανθρώπινες σχέσεις, εμπιστοσύνη, κοινός αγώνας και όχι η φθορά της στείρας παραταξιακής αντιπαράθεσης.

Ο ίδιος έγραψε στους συναδέλφους του ότι ο μεγάλος αγώνας της διαθεσιμότητας του έδωσε τη δυνατότητα να μην εσωτερικεύσει την απόγνωση εκείνου του καλοκαιριού. Έγραψε ακόμη ότι θεωρεί α ν θ ρ ώ π ι ν η υ π ο χ ρ έ ω σ ή του (με τις δύο αυτές λέξεις τονισμένες) να υπερασπιστεί το «ωραίο» αφού το συνάντησε, αφού το αναγνώρισε, και εφόσον παραμένει ζωντανό μέσα του. (Μάιος 2016)

Έδωσε την πιο δύσκολη μάχη, αυτή της ζωής, με μεγαλείο ψυχής και καρτερικότητα, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τους αγαπημένους του και τους φίλους του. Ήταν με το χαμόγελο, ακόμη και την τελευταία φορά που τον είδαμε.

Αυτός ήταν ο Θόδωρος. Άνθρωπος, και σύντροφος στα δύσκολα.

Πάλι πρέπει Θόδωρε, να διαλύσουμε τα μαύρα σύννεφα που μας κυκλώνουν.
Θα μας λείψεις.

1-12-300x212.jpg

Στη φωτογραφία ο Θόδωρος κρατάει το μεσαίο κοντάρι από το πανό των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου στις 12/3/2014, όταν κορυφωνόταν ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στα ΕΠΑΛ.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3