Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: Δίπλα στους μαθητές με όλα τα μέσα
Οι εκπαιδευτικοί Κέρκυρας προτάσσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Δίνουμε όλοι τη μάχη έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξή τους. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου η κατάσταση είναι τραγική, αφού με τις αλλεπάλληλες και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έχουν φτάσει στο σημείο να μη ξέρουν ούτε πότε θα δώσουν πανελλαδικές, ούτε σε ποια ύλη για κάθε μάθημα. Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε το ρόλο που έχουμε ως παιδαγωγοί, να αναπτύσσουν οι μαθητές μας πνεύμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας, αγωνιστικής διάθεσης.

Στα πλαίσια αυτά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναπροσάρμοσε την ιστοσελίδα της – elmekerkyras.gr - ώστε να φιλοξενεί εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, προκειμένου αυτό να αποτελέσει βοήθημα τόσο για τους μαθητές μας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων.

Παράλληλα μία νέα σελίδα προστέθηκε (υπομενού στις εκδηλώσεις) με θέμα τις πολιτιστικές προτάσεις (ταινίες, βιβλία κλπ.) των μελών της ΕΛΜΕ, για ποιοτικότερη αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι.

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια, στέλνοντας το υλικό και τις προτάσεις τους στο mail της ΕΛΜΕ Κέρκυρας: elmekerkyras@gmail.com
  • Καλούμε επίσης τους συναδέλφους και τους Διευθυντές των σχολείων να κάνουν το ίδιο και στην ιστοσελίδα του κάθε σχολείου και να ενημερωθούν οι μαθητές μας και οι γονείς τους γι’ αυτό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, για όλους μας, προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Αναδεικνύουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης των δημόσιων σχολείων και ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαθητή μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει εφόδια για τη ζωή. Με τα μέσα που διαθέτουμε συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.