Ψήφισμα ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ: Πάρτε πίσω τη δίωξη κατά της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι δικαστικές διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, ξεκάθαρα ισοδυναμεί  με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ( 2017-2019), τα οποία μηνύθηκαν από  τη Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, για συκοφαντική δυσφήμιση, εξαιτίας ανακοίνωσης που εξέδωσαν ομόφωνα και κατήγγειλε τις πρακτικές της.

Πρακτικές, τις οποίες, έχει αντιπαλέψει το κίνημα των εκπαιδευτικών εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν καταδικάσει με τις αποφάσεις τους τόσο η ΕΛΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έπραξε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο σχολείο μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα του Συλλόγου Διδασκόντων αφού η Διευθύντρια του σχολείου, με τη στάση της, καταστρατηγούσε συστηματικά το ωράριο των εκπαιδευτικών, αρνούνταν να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ακόμα και μετά από μάζεμα υπογραφών, απαιτούσε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να επισκέπτεται το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων ή και το απόγευμα, διαμορφώνοντας άσχημο κλίμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

Είναι  αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση του σωματείου να ασκεί με πολιτικοσυνδικαλιστική οπτική, δημόσια κριτική για πράξεις και ενέργειες  τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της, να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο, και να υπερασπίζεται τα μέλη του απέναντι στον αυταρχισμό από τη διοίκηση.  Οι διοικητικοί αυτοί παράγοντες, άλλωστε, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εκ της θέσεώς τους δρουν και ενεργούν στη δημόσια σφαίρα  και ως εκ τούτου υπόκεινται στη δημόσια κριτική.

Οι δικαστικές διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, ξεκάθαρα ισοδυναμεί  με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης. Η φυγομαχία από την δημόσια αντιπαράθεση και η μεταφορά  αυτής στις αίθουσες των δικαστηρίων στοχεύει στη φίμωση του δημόσιας κριτικής, στον εκφοβισμό και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της μήνυσης σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Τέλος στα σενάρια για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας – Επανεξέταση το 2030 προβλέπει το ισχύον πλαίσιο
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Ανοίγουν οι αιτήσεις για αποφοίτους ΤΕΦΑΑ μέσω των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ/ΕΑγΟ) 2026-2027
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Οι αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής απαντούν στον Διευθυντή του ΥΠΑΙΘΑ για τα κενά και τις ελλείψεις
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
kintzios
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;
Επιλέγοντας το ΓΠΑ, δεν επιλέγεις απλώς ένα πανεπιστήμιο με ιστορία. Επιλέγεις ένα πανεπιστήμιο με αποστολή.
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;