Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου: Καλούν σε συλλαλητήρια μίσους-δαιμονοποίησης των προσφύγων
Με σύνθημα «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τη ζωή μας πίσω» και αφίσα τις περικυκλωμένες από βάρκες με πρόσφυγες Λέσβο-Χίο-Σάμο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι και άλλοι φορείς των νησιών καλούν σε συλλαλητήρια μίσους και δαιμονοποίησης των προσφύγων

Η «θολή» διατύπωση των συνθημάτων ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να συμμετέχει με το δικό του πλαίσιο, δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων, ότι δηλαδή πρόκειται για συλλαλητήρια με ξεκάθαρα ξενοφοβικό χαρακτήρα.

Για κάθε εκπαιδευτικό, κάθε μαθητή, κάθε γονιό, κάθε άνθρωπο, Λέσβιο-Χιώτη-Σύριο-Αφγανό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο και συνάμα απλό ζήτημα στη λύση του. Η λογική των κέντρων κράτησης μεταναστών και προσφύγων, είτε αυτά είναι ανοιχτά είτε είναι κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Απαίτηση λοιπόν είναι να ματαιωθούν τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για κλειστά κέντρα κράτησης, να κλείσουν τα ήδη υπάρχοντα, ανοιχτά ή κλειστά σε όλη την Ελλάδα και όλη την ΕΕ και όχι προφανώς μόνο αυτά στα τρία νησιά της γειτονιάς μας (Μόρια, ΒΙΑΛ, Βαθύ).

Απαίτηση πρέπει να είναι η κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη κατ’ επέκταση.

Ανθρωπιστικό, αλλά και πολιτικό χρέος μας, είναι ο αγώνας για άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Για ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Για παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν. Για ένταξη στον ελληνικό κοινωνικό ιστό (σχολείο, εργασία, κατοικία) όσων το επιθυμούν επίσης.

Από τα αιτήματα δεν μπορεί να λείπει αναφορά στα αίτια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και απαίτηση για τερματισμό των πολεμικών επεμβάσεων, αλλά και της φτώχιας και της ανέχειας, σύμφυτων του ιμπεριαλισμού και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή παροχή διεκολύνσεων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσω βάσεων κλπ.

Κλείνοντας, και επιστρέφοντας στα του συλλαλητηρίου της Τετάρτης. Με ποια θεσμική αρμοδιότητα και κάτω από ποια παιδαγωγική/εκπαιδευτική λογική καλεί η Περιφέρεια Β. Αιγαίου τους μαθητές για «ενημέρωση» για τις κινητοποιήσεις; Κι επειδή είναι προφανές το «πρόσημο» της ενημέρωσης, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι όποιος χύνει στα μυαλά των μαθητών μας συγκεκαλυμμένο ρατσιστικό δηλητήριο θα μας βρει απέναντί του.

Αγωνιστική Παρέμβαση, 19-01-2020

 

 

Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

norway_1119.jpeg
Γιατί οι Νορβηγοί παραμένουν χαρούμενοι ακόμη και στον πιο σκοτεινό χειμώνα
Έξι καθημερινές συνήθειες από τη Νορβηγία που μειώνουν τη χειμερινή κατάθλιψη και ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα
Γιατί οι Νορβηγοί παραμένουν χαρούμενοι ακόμη και στον πιο σκοτεινό χειμώνα
METRO
Μετρό: Κλειστοί για ενάμιση μήνα τρεις σταθμοί στην Αθήνα για αλλαγή ραγών και για δίκτυο 5G
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τεχνολογικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού του συγκοινωνιακού δικτύου της πρωτεύουσας
Μετρό: Κλειστοί για ενάμιση μήνα τρεις σταθμοί στην Αθήνα για αλλαγή ραγών και για δίκτυο 5G
στρατός
Στρατιωτική θητεία: Νέος τρόπος για απαλλαγή – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο
Η παρέμβαση στοχεύει στη διεύρυνση και αποσαφήνιση των όρων απαλλαγής από τη στράτευση, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες επιστημονικές και κοινωνικές...
Στρατιωτική θητεία: Νέος τρόπος για απαλλαγή – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο