Thumbnail
Ανακοίνωση
  1. Με την  έλευση  του νέου χρόνου  η Κυβέρνηση, αντί να   επιστρέψει στους συνταξιούχους τα κλεμμένα, σε μια  περίοδο   που τα αναδρομικά των συνταξιούχων είναι στην επικαιρότητα,    αποφάσισε  να    ζητήσει  «αναδρομικά»  φόρους    από τους συνταξιούχους. 
  2. Τα τελευταία χρόνια  με ευθύνη  όλων των κυβερνήσεων,  ΠΑΣΟΚ,  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ    οι συντάξεις  εκδίδονται  με      καθυστέρηση 2-4   χρόνων.  Από   1.1.2014   όλα τα αναδρομικά   που   λαμβάνει   ο συνταξιούχος   από   την  καθυστέρηση έκδοσης των  συντάξεων υπόκεινται σε  παρακράτηση 20%.( ν. 4172/2013, άρθρο  60).
  3. Τα αναδρομικά  που εισέπραξαν  οι συνταξιούχοι  το 2013   από καθυστερημένες συντάξεις( κύριες και επικουρικές)  του2011  και 2012, δεν είχαν   υποστεί  παρακράτηση και  έπρεπε με  ευθύνη της  πολιτείας   να σταλούν στους συνταξιούχους   βεβαιώσεις αποδοχών  και να κληθούν   να υποβάλουν   συμπληρωματική δήλωση   στις εφορίες   το 2014.
  4. Η   πολιτεία όχι μόνο   δεν έκανε το αυτονόητο,   αλλά   οι εφορίες   δεν  έκαναν  ούτε  καν εκκαθάριση   των  φορολογικών δηλώσεων   για όσους   υπέβαλαν  χειρόγραφη συμπληρωματική  δήλωση   το 2014,     με  αποτέλεσμα  η «ανεξάρτητη»    ΑΑΔΕ, αλλά  υποταγμένη στην τρόικα  να επιβάλει πρόστιμα   και προσαυξήσεις   400%   στον   αναλογούντα φόρο  ακόμη   και όσους   είχαν  υποβάλει   φορολογική συμπληρωματική  δήλωση, επειδή  οι εφορίες, όπως   ισχυρίζονται     δεν  είχαν  προσωπικό   να προβούν σε εκκαθάριση  των υποβληθεισών   δηλώσεων.
  5. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει πολλές     συμπληρωματικές   δηλώσεις φόρου εισοδήματος συνταξιούχων    εκπαιδευτικών,  που υποβλήθηκαν  το 2014  και  δεν  έχουν   ελεγχθεί,   αλλά  η   ΑΑΔΕ τους  επέβαλε   προσαυξήσεις   άνω  των 400%(!).
  6. Επειδή   η ευθύνη   είναι διαχρονική  όλων  των μνημονιακών κυβερνήσεων,  από το 2010 μέχρι σήμερα,  επειδή  έχουν τιμωρηθεί   ακόμη και  οι  συνεπείς φορολογούμενοι, επειδή  οι προσαυξήσεις   συνιστούν   ένα είδος   ληστείας  στην τσέπη των φορολογουμένων,   απαιτούμε   από το  Υπουργείο  Οικονομικών   να επανεξετάσει  το θέμα και  να αναλάβει  τις ευθύνες που αναλογούν στην Πολιτεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της