ΣΕΠΕ Σαλαμίνας: Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Περίπου 2.000 συνάδελφοι/-ισσές μας αδιόριστοι/-ες εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παράβολου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο).

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεπειών της εφαρμογής του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο) με τον οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι ως Σύλλογος και ως εκπαιδευτικό κίνημα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο (έτος λήψης πτυχίου) και στην προϋπηρεσία.

Παρόλα αυτά στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ο τυχόν αποκλεισμός τους και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ (καταγγέλλουμε το γεγονός ότι χρειάζεται με βάση το νόμο και η πληρωμή παράβολου αξίας 3 ευρώ για να συμμετέχουν στις διαδικασίες διορισμού τους χιλιάδες συνάδελφοι που καλούνται να πληρώσουν κι από πάνω για να καταθέσουν μια αίτηση για διορισμό τους στο Δημόσιο Σχολείο που τόσα χρόνια υπηρετούν, γεγονός που πρέπει να αλλάξει), το οποίο δεν πληρώθηκε από ανθρώπινο λάθος εξοντώνει νέους/ες συναδέλφους/ισσες οι οποίοι/ες εργάζονται ή εργάστηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα Δημόσια Σχολεία και έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους.

Μέχρι στιγμής και χάρη στις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και το ΑΣΕΠ κάποιες τροποποιήσεις – διορθώσεις στην υποβολή των αιτήσεων, αφού  σημαντικός αριθμός συναδέλφων/-ισσών κατέθεσε το αποδεικτικό πληρωμής του παράβολου μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και πριν την εξέταση των οικείων φακέλων. Οι αιτήσεις των συναδέλφων/-ισσών μας, πολύ σωστά, έγιναν δεκτές παρά την εκπρόθεσμη υποβολή του αποδεικτικού καταβολής του παράβολου και παρά τη διατύπωση της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 (ΚΕΦ. Α΄ «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ», ii. σελ. 393) «Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παράβολου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη». Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι εκτός από τους υποψηφίους που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παράβολο θα κάνει δεκτούς όσους έκαναν λάθος στη συμπλήρωση του αριθμού του.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών – που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ – στους πίνακες κατάταξης αίροντας τον κίνδυνο αποκλεισμού τους (ουσιαστικής απόλυσης) από την εργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS