Ομοσπονδία γονέων Κρήτης: Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Κρήτης συμπαραστέκεται στον αγώνα γονιών και  μαθητών  του ΕΠΑΛ Ελευθέριου  Βενιζέλου του Δήμου Χανίων για δημόσια και δωρεάν μεταφορά. Αντιπροσωπεία μας παραβρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων που έγινε σήμερα Δευτέρα 9/12/2019, όπου αναδείχθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς τίθεται κυρίως το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που δεν έχει πεζοδρόμιο. Ο Αντιπεριφερειάρχης κατανόησε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεσα λύση και δεσμεύτηκε για αυτό.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που ως Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση στη σύσκεψη για τα ζητήματα μεταφοράς μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, όπου προβάλαμε την πάγια θέση μας ότι η μεταφορά των μαθητών θα πρέπει να ανήκει στην ευθύνη ενός ενιαίου κρατικού φορέα και να είναι δημόσια και δωρεάν.

Αναφερθήκαμε σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών μας, κατά τη μεταφορά προς και από το σχολείο που φοιτούν και τονίσαμε πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τη μεταφορά των μαθητών ως κόστος και με δημοσιονομικά κριτήρια, γι' αυτό η χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς και επιβάλλονται τα απαράδεκτα όρια των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Για την Ομοσπονδία γονέων Κρήτης το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών μας, δεν είναι ένα επιμέρους πρόβλημα της εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να νοηθεί ξεκομμένο από το σύνολο των ζητημάτων που διαμορφώνουν την εκπαίδευση με ταξικό πρόσημο, την εκπαίδευση που δεν καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δεν είναι ξεκομμένο από τα ζητήματα σχολικής στέγης, τα κενά εκπαιδευτικών, την πετσοκομμένη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες, το αντιδραστικό περιεχόμενο των σπουδών, την ανάγκη οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους, μπροστά στην πραγματικότητα ενός σχολείου που είναι φτιαγμένο για τους λίγους.

Καλούμε τις Ενώσεις  και τους συλλόγους γονέων της περιφέρειας Κρήτης  για  πλήρη καταγραφή όλων των ζητημάτων που αφορούν τη μεταφορά των παιδιών μας, με στόχο την αγωνιστική διεκδίκηση της επίλυσής τους.