Η Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Καταγγελία προς την πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ (2/11/2019)

Το Δ.Σ. της Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τα οποία ως πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοέμβρη ,αρνήθηκαν ακόμα και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση- απόφαση 42 ΕΛΜΕ της χώρας για κήρυξη απεργίας- αποχής από κάθε αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Επικαλέστηκαν, με αστήρικτες νομικίστικες ερμηνείες, πως μια τέτοια πρόταση είναι «αντικαταστατική» και χωρίς αιδώ κήρυξαν τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ.!

Με προκλητικά αντιδημοκρατικό τρόπο προσπάθησαν να ακυρώσουν την απόφαση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ, θέλοντας να «κλείσουν» το ενοχλητικό, για κυβερνήσεις και ΟΟΣΑ, «κεφάλαιο» της αντίστασης και των νικηφόρων αγώνων των εκπαιδευτικών της χώρας μας ενάντια στην αξιολόγηση.

Πραγματικά ανεξάντλητοι και ευρηματικοί είναι οι τακτικισμοί και τα πραξικοπηματικά τεχνάσματα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. προκειμένου πάση θυσία να εμποδίσουν την αντίσταση του κλάδου στην αξιολόγηση.

Με την αναφορά σε απόφαση για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του 8ου συνεδρίου του 1997! και παρακάμπτοντας συνειδητά αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών επόμενων συνεδρίων( π.χ.15ο \ 2011, 16ο \2013) αλλά και αποφάσεων του Δ.Σ .της ΟΛΜΕ και των Γ.Σ. προέδρων (2014) ανακάλυψαν καταστατικό ζήτημα και αποφάσισαν πως δεν μπορεί να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία!

Να θυμίσουμε πως την περσινή χρονιά (28/4\2018) μια ανάλογη πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία ( αλήθεια τότε δεν ήταν αντικαταστατική η ψηφοφορία;) και παρόλο που ψηφίστηκε στη ΓΣ με μεγάλη πλειοψηφία , επινόησαν και τότε «καταστατικό» τρόπο για μην τη δεχτούν ως απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων.

Στη φετινή Γ.Σ. των προέδρων , όχι μόνο καταψηφίστηκε η εισήγηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. όπου απροκάλυπτα και ανοιχτά πρότεινε την εφαρμογή της αξιολόγησης , αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία των ΕΛΜΕ είχε αποφάσεις υπέρ της κήρυξης απεργίας –αποχής από την αξιολόγηση. Αν η πρόταση έμπαινε σε ψηφοφορία, θα πλειοψηφούσε και θα ήταν σήμερα απόφαση του κλάδου. Το Προεδρείο, καταλαβαίνοντας ότι χάνει την ψηφοφορία, προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση αποκλεισμού της δημοκρατικής δυνατότητας να τίθενται στην κρίση της ολομέλειας των προέδρων προτάσεις- αποφάσεις των ΕΛΜΕ, με πρόσχημα την ερμηνεία του καταστατικού!

Είχε προηγηθεί ή άρνηση της πλειοψηφίας, να παρθεί απόφαση για στάση εργασίας σε ψηφισμένη από τη ΓΣ κινητοποίηση, με την απαράδεκτη δικαιολογία, ότι έπρεπε να εγκριθεί από τα 2/3, αφού είναι μορφή απεργίας!!! Δηλαδή, εδώ και 35 χρόνια, που το ΔΣ προκηρύσσει στάσεις εργασίας δρά αντικαταστατικά;

Καταγγέλλουμε αυτές τις πραξικοπηματικές ενέργειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Είναι συνέχεια της απαράδεκτης στάσης τους που αφόπλισε τον κλάδο απέναντι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων ετών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως εξυπηρετούν την πολιτική των κυβερνήσεων- ΕΕ –ΟΟΣΑ και ουσιαστικά έχουν πάρει διαζύγιο από τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Δηλώνουμε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 2-11 αποτελεί απόφαση του κλάδου και δίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Οι ΕΛΜΕ με την συντονισμένη παρέμβαση τους πρέπει να αναλάβουν το βάρος του αγώνα

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής όλου του πλαισίου της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών ,όπως το έπραξε νικηφόρα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS