ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα ανεχτούμε καμία συγχώνευση τμήματος
Σ’ αυτούς τους πειραματισμούς καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τη ΔΟΕ να απαντήσει ΟΧΙ.

Με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας στις 22/10/2019 και θέμα ενημέρωση και επιβεβαίωση στοιχείων MySchool καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να συμπτύξουν τμήματα, καθώς ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε προσωπικό παραπάνω από το επιτρεπτό της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 25/1.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά ευθέως από τους περιφερειακούς Διευθυντές Eκπαίδευσης με τη σειρά τους να παρέμβουν στις διαδικασίες των ΠΥΣΠΕ. Οι δεύτεροι, με έγγραφό τους με τίτλο «επιβεβαίωση στοιχείων… συνέχεια εγκυκλίων και οδηγιών την καταχώρηση – επικαιροποίηση στοιχείων», καλούν εκ νέου σε συμπτύξεις τμημάτων.

 Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας την «κανονικότητα» μας γυρνά χρόνια πίσω, ενώ απαιτεί την κάλυψη των δεκάδων κενών που υπάρχουν ακόμα (28/10/2019) σε όλη τη χώρα,  με συμπτύξεις τμημάτων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πειραματίζεται σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών. Σ’ αυτούς τους πειραματισμούς καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τη ΔΟΕ να απαντήσει ΟΧΙ.

Στα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου είχαμε ήδη κάποιες οχλήσεις και προσπάθειες για συμπτύξεις  τμημάτων, χωρίς αυτό να τίθεται επιτακτικά από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σ’ αυτήν τη φάση. Σ’ αυτές τις προσπάθειες απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά σύμπτυξη τμημάτων ούτε τη μεθόδευση τεχνοκρατικής μείωσης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων μας.

Καλούμε άμεσα:

  • Το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική αυτήν εγκύκλιο που προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν ακόμα χρησιμοποιώντας δημιουργική λογιστική.
  • Τα ΠΥΣΠΕ να μην ενδώσουν στις απειλές του Υπουργείου και του Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

σχετικά άρθρα

Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Το Υυπουργείο Παιδείας οφείλει να προκηρύξει άμεσα τον Γ' κύκλο υποτροφιών για διδάκτορες-μεταδιδάκτορες και να λογοδοτήσει επιτέλους για την...
Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου
Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου
Το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από ό,τι συνήθως, είναι μια απόφαση που δεν έχει ληφθεί ακόμα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου