Συνάντηση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με τη Σοφία Ζαχαράκη
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της υπουργού για τα θέματα της Χημείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για τις θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Την Παρασκευή 11-10-2019 τριμελής αντιπροσωπεία της ΕΕΧ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΕΧ, κ. Α. Παπαδόπουλο, τον Γ.Γ. της ΕΕΧ, κ. Ι. Σιταρά και την τέως Πρόεδρο της ΕΕΧ, κ. Φ. Σιδέρη συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Ζαχαράκη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Υπουργού για τα θέματα της Χημείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για τις θέσεις της ΕΕΧ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα με βασικούς άξονες:

 Τον Θεσμικό Ρόλο Της ΕΕΧ, ως συμβούλου του κράτους σε θέματα Χημικής Εκπαίδευσης,

 Την Εργαστηριακή Εκπαίδευση,

 Την θέση της Χημείας στην υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,  Την θέση της Χημείας στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

 Την Επαγγελματική Εκπαίδευση,

 Το Εξεταστικό – Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,

 Τις Αναθέσεις Μαθημάτων,  Την Στελέχωση της Εκπαίδευσης, μετά από την αποχώρηση μεγάλου αριθμού χημικών από το 2008 μέχρι σήμερα,

 Την αναγκαιότητα επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών.

Η ΕΕΧ επιβεβαίωσε την σταθερή θέση της ότι επιθυμεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και ότι είναι διαθέσιμη να υλοποιήσει τον ρόλο της ως συμβούλου του κράτους σε θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης με συμμετοχή μελών της στις επιτροπές που επεξεργάζονται την Εκπαιδευτική Πολιτική, τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών Χημείας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τις γνωστικές ασυνέχειες και την μεγάλη διαφορά επιπέδου μεταξύ Α - Β και Γ Λυκείου, την σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις οδηγίες για την διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας στην Γ τάξη και τα προβλήματα με τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2019. Τέλος, η ΕΕΧ κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις της για όλα αυτά τα ζητήματα, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ τις επόμενες μέρες.

Η Υφυπουργός ήταν ενημερωμένη για πολλά από τα θέματα που εθίγησαν και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις θέσεις της ΕΕΧ, όσο και για την δυνατότητα επικοινωνίας και σταθερής συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας ευελπιστούμε ότι ετέθησαν στην σημερινή συνάντηση.