Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το υπ. Παιδείας σταματά την έγκριση ολιγομελών τμημάτων και προσλήψεις αναπληρωτών
Ανακοίνωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τις διευθύνσεις με e-mail ότι:

«Μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και μετά από συζήτηση και προτάσεις περιφερειακών η ηγεσία μας ανακοίνωσε πως ΔΕΝ θα εγκρίνει άλλα ολιγομελή. Μετά από αυτή την εξέλιξη πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο και με αυτό να προχωρήσουμε πως ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΛΛΟ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ  την τελευταία φορά. Επίσης αναφέρθηκε πως ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ παρά μόνο όσων αναπληρωτών δεν αποδέχτηκαν. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουμε άλλους αναπληρωτές γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις. Αποτέλεσμα πρέπει να βρούμε τις ώρες που πλεονάζουν σε κάθε σχολείο και να τις εκμεταλλευτούμε ανάλογα. Τέλος δεν πρέπει να κάνετε θετική εισήγηση για σπάσιμο τμημάτων παρά μόνο αν πληρούνται όλοι οι όροι (27 μαθητές, 4 με ειδικές ανάγκες, ύπαρξη αίθουσας, ύπαρξη επιπλέον εκπαιδευτικών). Διαφορετικά μην κάνετε σας παρακαλώ θετική εισήγηση. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε να πορευτούμε.»

Πρόκειται για μία καταστροφική εξέλιξη για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που έχουν ξεκινήσει τη χρονιά τους και μάλιστα στην Γ΄ Λυκείου σε τμήματα που αναμένουν έγκριση. Στην πράξη με βάση την άρνηση του Υπουργείου να τα εγκρίνει θα εκδιωχθούν από το σχολείο τους. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα 25 περίπου ολιγομελή ώστε να μην εγκριθούν; Μήπως τα συγκεκριμένα σχολεία είναι "ενταγμένα" σε έναν γενικότερο σχεδιασμό συρρίκνωσης και τελικά κατάργησης στο άμεσο μέλλον;

Αυτή τη στιγμή από τα σχολεία απουσιάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και χάνονται χιλιάδες ώρες κάθε εβδομάδα!  Τα στοιχεία μόνο από την Α΄ ΕΛΜΕ είναι αποκαλυπτικά! Υπάρχουν σχολεία που οι ώρες που λείπουν είναι περίπου οι μισές όσων προβλέπονται! Σχεδόν όλα έχουν από σημαντικές έως και εγκληματικές ελλείψεις! Το ΕΠΑΛ Κουφαλίων έχει  πάνω από 100 ώρες κενό της εβδομάδα! Στην περίπτωση που οι υποτιθέμενοι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί δεν αντιστοιχούν και δεν επαρκούν στις απαραίτητες ειδικότητες, πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες; Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους από τις ειδικότητες που λείπουν, πλεονάσματα δεν υπάρχουν.

Προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με κλείσιμο τμημάτων, με τεράστια σε αριθμό παιδιών τμήματα, αντιεκαπιδευτικές κι αντιπαιδαγωγικές μεθόδους, για να μη μιλήσουμε για τους κινδύνους για την υγεία των μαθητών που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο! Και ακόμα κι έτσι τα κενά δεν θα καλυφθούν!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, μια πολιτική που με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τη σύνδεση με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, την υλοποίηση οδηγιών της ΕΕ, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα.

Τα ψέματα τελείωσαν!

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!

Απαιτούμε

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ!

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ Γ΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΔΕΝΔΡΟΥ!

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  ΣΤΗ Γ΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως για διαγωγή στο απολυτήριο: Πρέπει να αποτιμάται η συμπεριφορά του μαθητή
Ν. Κεραμέως για διαγωγή στο απολυτήριο: Πρέπει να αποτιμάται η συμπεριφορά του μαθητή
«Δε νοείται κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία», δήλωσε για την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων
Ν. Κεραμέως για διαγωγή στο απολυτήριο: Πρέπει να αποτιμάται η συμπεριφορά του μαθητή
Πανελλαδικές: Άμεσα μέτρα για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Πανελλαδικές: Άμεσα μέτρα για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη λήψη άμεσων μέτρων για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων
Πανελλαδικές: Άμεσα μέτρα για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ