Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας: Όχι στο πέταγμα των προσφύγων έξω από τα σχολεία
Ανακοίνωση

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαια αστυνομική εισβολή και εκκένωση κατάληψης στέγης που στέγαζε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών σε κτίριο της οδού Πρασσά, στη Νεάπολη Εξαρχείων καθώς επίσης και τη σύλληψη και παραπομπή σε αυτόφωρο και δίκη του φωτορεπόρτερ Σταματίου Αλέξανδρου που κάλυπτε την επιχείρηση, με την κατηγορία «της διατάραξης της οικιακής ειρήνης».

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/9 ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στο κτίριο και με χρήση βίας έβγαλαν 143 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 56 παιδιά, τους οποίους μετέφεραν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και στη συνέχεια σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς και αλλού. Πολλά από τα παιδιά αυτά είχαν γραφεί και φοιτούσαν σε σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά αυτά χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και το αίσθημα κανονικότητας που τόσο έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση επιδίδεται με ιδιαίτερη ζέση στις επιχειρήσεις – σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν αναγκαστικό καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης ενώ παράλληλα προωθεί το φίμωμα της ενημέρωσης περνώντας χειροπέδες σε δημοσιογράφο που καλύπτει φωτογραφικά το γεγονός!

Κύρια αίτια της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχια. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους ξεριζωμένους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ιστού των πόλεων, με δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε υγεία και εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα – χωρίς αποκλεισμούς – να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία.

Καταγγέλλουμε τις ρατσιστικές αθλιότητες της κυβέρνησης με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους, το πέταγμα των μαθητών προσφύγων έξω από τα σχολεία και το μάντρωμά τους σε στρατόπεδα – γκέτο. Καταγγέλλουμε επίσης την απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας και της ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα