Thumbnail
Ανακοίνωση

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαια αστυνομική εισβολή και εκκένωση κατάληψης στέγης που στέγαζε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών σε κτίριο της οδού Πρασσά, στη Νεάπολη Εξαρχείων καθώς επίσης και τη σύλληψη και παραπομπή σε αυτόφωρο και δίκη του φωτορεπόρτερ Σταματίου Αλέξανδρου που κάλυπτε την επιχείρηση, με την κατηγορία «της διατάραξης της οικιακής ειρήνης».

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/9 ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στο κτίριο και με χρήση βίας έβγαλαν 143 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 56 παιδιά, τους οποίους μετέφεραν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και στη συνέχεια σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς και αλλού. Πολλά από τα παιδιά αυτά είχαν γραφεί και φοιτούσαν σε σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά αυτά χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και το αίσθημα κανονικότητας που τόσο έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση επιδίδεται με ιδιαίτερη ζέση στις επιχειρήσεις – σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν αναγκαστικό καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης ενώ παράλληλα προωθεί το φίμωμα της ενημέρωσης περνώντας χειροπέδες σε δημοσιογράφο που καλύπτει φωτογραφικά το γεγονός!

Κύρια αίτια της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχια. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους ξεριζωμένους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ιστού των πόλεων, με δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε υγεία και εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα – χωρίς αποκλεισμούς – να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία.

Καταγγέλλουμε τις ρατσιστικές αθλιότητες της κυβέρνησης με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους, το πέταγμα των μαθητών προσφύγων έξω από τα σχολεία και το μάντρωμά τους σε στρατόπεδα – γκέτο. Καταγγέλλουμε επίσης την απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας και της ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinito
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ένα από τα πιο συχνά και εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το smartphone του είναι να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα