Κυριάκος Μητσοτάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η επαναλαμβανόμενη πρόταση περί ελέγχου διαφόρων παραμέτρων (οργανικά κενά, δημογραφικές μεταβολές, μαθητική διαρροή κλπ) για την άστοχη αιτιολόγηση της καθυστέρησης των διορισμών στη Μέση Εκπαίδευση, αναρωτιόμαστε αν εφαρμόστηκε στην περίπτωση των 1.500 Ειδικών Φρουρών και στη χθεσινή εξαγγελία για διορισμό 4.000 γιατρών και νοσηλευτών, διερωτάται η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κόσμος της Εκπαίδευσης και όχι μόνο διαπίστωσε με έκπληξη ότι κατά την ομιλία του (7/9/2019) στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κος Κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε λέξη για τα προβλήματα της Μέσης Εκπαίδευσης!

Αναφορά έγινε μόνο στη συνέντευξη τύπου (8/9/2019) στην οποία δηλώθηκε ότι «ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές», απάντηση που αν συνδυαστεί με την παραπομπή σε «χαρτογράφηση» των πραγματικών κενών τη στιγμή που την περασμένη μόνο Πέμπτη στην α’ φάση προσλήψεων για τη φετινή σχολική χρονιά κλήθηκαν 20.558 αναπληρωτές προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα(!!!) οδηγεί σε υποψία παραπομπής τους στις γνωστές ελληνικές καλένδες!

Και παρά τις γνωστές προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές δηλώσεις του ότι η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλεια αποτελούν προτεραιότητες για την νέα κυβέρνηση, η μόνη που έχει μείνει στο περιθώριο είναι η Παιδεία!

Η επαναλαμβανόμενη πρόταση περί ελέγχου διαφόρων παραμέτρων (οργανικά κενά, δημογραφικές μεταβολές, μαθητική διαρροή κλπ) για την άστοχη αιτιολόγηση της καθυστέρησης των διορισμών στη Μέση Εκπαίδευση, αναρωτιόμαστε αν εφαρμόστηκε στην περίπτωση των 1.500 Ειδικών Φρουρών και στη χθεσινή εξαγγελία για διορισμό 4.000 γιατρών και νοσηλευτών.

Οι διαπιστωμένες και αλματωδώς αυξανόμενες ανάγκες στη Μέση Εκπαίδευση δεν μπορούν να καθυστερήσουν περαιτέρω, εφόσον η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιθυμεί ένα σχολείο αριστείας, που θα αξιολογείται αντικειμενικά. Παρά ταύτα, στην α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών η Β/θμια εκπαίδευση ήταν ο φτωχός συγγενής, με λιγότερες προσλήψεις από την περσινή αντίστοιχη φάση στην Γενική Παιδεία (!), παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από επίσημα χείλη περί αυξημένου αριθμού προσλήψεων, ιδίως στις βασικές ειδικότητες, σε σύντομες και μεγάλες φάσεις και παρά την αύξηση των κενών σε όλες τις ειδικότητες.

Η ΠΕΑΔ αξιώνει την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών (β΄ φάση), με πλήρη κάλυψη όλων των δηλωμένων κενών, την ολοκλήρωση της εφαρμογής του ν. 4589/2019, με την έκδοση νέων πινάκων για την Γενική Παιδεία παράλληλα με την εξέλιξη των διαδικασιών για την Ειδική Αγωγή (Ο ΝΌΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΊΟΣ) και το διορισμό κατ’ ελάχιστον 10.500 εκπαιδευτικών, με αυξημένο αριθμό εκπαιδευτικών Β/θμιας, που θα καλύψουν τις ανάγκες ενός Δημόσιου Σχολείου, που διεκδικεί την αξιοπιστία του και την αποδοχή από την κοινωνία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 

                                       

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιερώνυμος
Πανελλήνιες 2026: Μήνυμα προς τους μαθητές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
«Με θάρρος και αισιοδοξία να προχωρήσετε» – Οι ευχές και οι συμβουλές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος στους μαθητές και τις μαθήτριες
Πανελλήνιες 2026: Μήνυμα προς τους μαθητές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
πανελλήνιες 2026
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: Μήνυμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
Η ΠΕΦ θέτει επίσης προβληματισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά των πανελλαδικών εξετάσεων ως μοναδικού τρόπου αξιολόγησης για την πρόσβαση στα...
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: Μήνυμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων