Thumbnail
Ψήφισμα - Καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη θρασύδειλη δράση φασιστοειδών, που λέρωσαν με φασιστικά συνθήματα το 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης απειλώντας την καθηγήτρια του σχολείου και γραμματέα της Γ΄ ΕΛΜΕ, Ρήγα Αθανασία, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, ότι θα πεθάνει.

Ξεσπούν στους τοίχους, αφού γνωρίζουν ότι οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς δεν ανέχονται τους φασίστες, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας καταδικάζει τις ιδέες τους και τις βρώμικες ενέργειές τους.

Εμείς, ως δάσκαλοι, που παλεύουμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα σχολείο που θα τα μορφώνει, που παλεύουμε να ζήσουν σε ένα κόσμο καλύτερο και ειρηνικό, καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων, που αγωνίζονται μέσα και έξω από την τάξη για την μόρφωση των παιδιών και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.

Να ξέρουν όλοι αυτοί οι κύκλοι, που δρουν ανώνυμα και μέσα στο σκοτάδι, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας. Οι δάσκαλοι οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας τον δρόμο του αγώνα, να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας, να διδάξουμε την ιστορική αλήθεια, κόντρα στην παραχάραξη της ιστορίας, που επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και καλούμε τους μαθητές, τους Συλλόγους Γονέων και τα Εκπαιδευτικά Σωματεία να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία. Δε θα επιτρέψουμε να περάσει το μίσος και οι απειλές των φασιστών στα σχολεία μας!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιατρική σχολή Αθηνών
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
ΙΣΑ, φοιτητές ιατρικής και νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεση απόσυρση της ρύθμισης που «κόβει» τις σπουδές για στράτευση
Αναβολή στράτευσης: «Στα κάγκελα» νέοι γιατροί και φοιτητές ιατρικής για το νέο καθεστώς
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη
New York Times: Το Ιράν ετοιμάζεται για την επίθεση των ΗΠΑ - Οι οδηγίες Χαμενεΐ, τα σχέδια διαδοχής και η μετακίνηση των βαλλιστικών πυραύλων
Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» - Έτοιμη για επίθεση των ΗΠΑ η Τεχεράνη