Thumbnail
Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τον παρόν κείμενο σας εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας  για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε με Κοινή Υπουργική Απόφαση να προχωρήσει στη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εποπτών - Ψυχολόγων του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) στο πλαίσιο επέκτασης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.,  αγνοώντας  την ύπαρξη των συλλογικών οργάνων συνδικαλιστικών και επιστημονικών των ψυχολόγων που υπηρετούν με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια σε εκπαιδευτικά πλαίσια του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Μάλιστα η κοινοποίηση της απόφασης ήρθε λίγες μέρες μετά τη συνάντησή μας, όπου μας αναφέρατε ότι δε γνωρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, ότι θα ενημερωθείτε και εν συνεχεία θα ακολουθήσει διάλογος με την Ομοσπονδία προκειμένου να αξιοποιηθεί το στελεχιακό δυναμικό των ψυχολόγων που εργάζεται σε εκπαιδευτικές δομές και έχει προσληφθεί με βάση τις προβλεπόμενες αξιοκρατικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι θα αποτελούσε ένδειξη μιας ελάχιστης εκτίμησης των επαγγελματικών προσόντων, του  έργου και της πολυετούς εμπειρίας των ίδιων των εργαζομένων Ψυχολόγων σε δομές  του Υ.Π.Π.Ε.Θ.   η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση.

 

 

                                              Με εκτίμηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ