Thumbnail
ΕΛΜΕ Πειραιά

Συμπληρώνονται την Τρίτη 18 του Σεπτέμβρη πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες νωρίτερα. Οι αμετανόητοι ναζιστές συνεχίζουν τις άνανδρες επιθέσεις τους σε αντιφασίστες αγωνιστές, με τελευταίο θύμα τους μέλος της νεολαίας του Σύριζα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη.

Οι εκπαιδευτικοί δεν ξεχνούν τα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, που έχουν διαπραχθεί στο όνομα του ναζισμού. Ο φασισμός-ναζισμός ως γνήσια τέκνα του συστήματος της εκμετάλλευσης, κάνουν τα πάντα ώστε η εργοδοσία να συνεχίζει απρόσκοπτα την κερδοφορία της, βοηθώντάς τη να τσακίζει κάθε είδους εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα που έχει απομείνει.

Οι εκπαιδευτικοί δεν ξεχνούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που αντικειμενικά συνοδεύει τη ναζιστική ρατσιστική της ιδεολογία. Πλάι στα μέτρα των κυβερνήσεων για τη στήριξη του κεφαλαίου, μαζί με τα κηρύγματα περί ανταγωνιστικότητας και "υγιούς επιχειρηματικότητας", οργανώνονται τα φασιστικά-δολοφονικά τάγματα εφόδου για την τρομοκράτηση του λαού.

Ως εργαζόμενοι έχουμε γνώση. Ξέρουμε το πρόσωπο του ναζισμού, ξέρουμε ότι είναι στήριγμα των εκμεταλλευτών μας. Είμαστε σε θέση μάχης.

Από αυτήν τη σκοπιά παλεύουμε για το τσάκισμα του φασισμού που αποτελεί όπλο για το καπιταλιστικό σύστημα. Η καλύτερη απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να "ταΐζει" προς όφελός του εγκληματικές ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, με στόχο να κάμψει την αντίσταση του λαού.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, τις νέες και του νέους να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία και οι φορείς την Τρίτη 18/9 στο Κερατσίνι. Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της.

Η  ΕΡΓΑΤΙΑ  ΔΕ  ΣΚΥΒΕΙ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ

ΤΟΝ  ΦΑΣΙΣΜΟ  ΤΣΑΚΙΖΕΙ  ΜΕ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΠΑΛΗ

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία: Ξεκινούν το «ΑΠΘ την Κυριακή» και η «Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ»
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τα υποψήφια εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο των Πρυτανικών εκλογών για την ανάδειξη εξωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τα υποψήφια εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
συνταξιούχος
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις συνταξιούχων – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα