ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκτακτη κινητοποίηση σήμερα 14/9 στο υπ. Παιδείας
ΕΛΜΕ Πειραιά

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο με οδηγία προς τα ΕΠΑΛ βάζουν ταφόπλακα στα «ολιγομελή» τμήματα των ΕΠΑΛ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14/9 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (2ωρη διευκολυντική στάση ΟΛΜΕ)

                       Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγία στα ΕΠΑΛ, με την οποία δίνει τη δυνατότητα να διαγραφούν από την πλατφόρμα οι μαθητές από τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα που δεν είχαν εγκριθεί.

Κι ενώ όλες αυτές τις μέρες, μαθητές καταθέτουν αιτήσεις εγγραφής στα ΕΠΑΛ, αλλά το Υπουργείο κρατά κλειστό το σύστημα για όσα τμήματα δεν εγκρίθηκαν μέσα στο καλοκαίρι! Προφανώς, για να μπορεί να τα κλείσει με ευκολία, ακόμα και αν τελικά συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό!

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του Υπουργείου προς τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τις οικογένειες τους παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ημέρα που στάλθηκε η οδηγία (12/9) πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο (πήρε μέρος και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά), γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, χωρίς καν να μπει το Υπουργείο στον κόπο να ενημερώσει.

Αν εφαρμοστεί η οδηγία αυτή, 16 τμήματα  στον Πειραιά (βλέπε παράρτημα), αλλά  και εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα, βάζουν και φέτος λουκέτο!

Επί της ουσίας δηλαδή, το Υπουργείο βάζει ταφόπλακα στα ολιγομελή τμήματα και βάζει το «μαχαίρι στο λαιμό» σε χιλιάδες μαθητές, που ζουν και εργάζονται σε λαϊκές γειτονιές (Πέραμα, Δραπετσώνα, Νίκαια κλπ), αφού τους καλεί να γραφτούν μόνο σε υπάρχοντα τμήματα, με βάση το νέο Π.Δ. για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ανάμεσά τους και σε παιδί με ειδικές ανάγκες από το ΕΠΑΛ Νίκαιας, που προέρχεται από ειδικό σχολείο και που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες ένταξης σε διαφορετικό σχολικό πλαίσιο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μαθητές των ΕΠΑΛ, είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να μετακινηθούν, είτε ακόμα και να σταματήσουν το σχολείο!

Αυτή είναι η περιβόητη «κανονικότητα» τους!

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ να μη εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη οδηγία!
  • Απαιτούμε την έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Κλείσιμο τμημάτων σε λαϊκές περιοχές, 120 κενά εκπαιδευτικών στον Πειραιά, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών στην Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή (ολόκληρες ειδικότητες έμειναν απ’ έξω), «εξορθολογισμός προσωπικού», εξοστρακισμός ανήλικων μαθητών από τα Εσπερινά Σχολεία… Αρκετά πια! Δεν είμαστε αριθμοί!

Όλοι στον Αγώνα για την Εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας!

σχετικά άρθρα