Ανακοινώσεις

Αίτημα προς ΟΛΜΕ και ΥΠΠΕΘ για μικρότερα αριθμητικά δεδομένα για τη δημιουργία τμημάτων σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ νησιωτικών περιοχών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Χίου

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να σας διαβιβάσουμε το ομόφωνο αίτημα μας, για την νομοθετική θεσμοθέτηση από το ΥΠΠΕΘ μικρότερων αριθμητικών δεδομένων ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τα σχολεία των νησιωτικών περιοχών και ειδικά της "παραμεθορίου" για τη δημιουργία τμημάτων γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών για όλους τους τύπους των σχολείων (Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κ. ά.), για τις ειδικότητες και τους τομείς των Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και των ομάδων προσανατολισμού και επιλογών στα Γενικά Λύκεια.

Το αίτημά μας βασίζεται στο γεγονός του ότι σε κάθε ΕΠΑΛ ενός νησιού λειτουργούν ειδικότητες ξεχωριστές. Επομένως, αν μια απ’ αυτές δεν επιτύχει να πιάσει το όριο του ελαχίστου αριθμού μαθητών για να λειτουργήσει, τότε οι μαθητές εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να την ακολουθήσουν θα πρέπει είτε να μεταγραφούν σε ΕΠΑΛ άλλου νομού, είτε να επιλέξουν μια άλλη ειδικότητα που δεν θα είναι της αρεσκείας τους.

Για το Δ.Σ.

 Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Σταυρινούδης Σταύρος             Νικήτας Παναγιώτης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις