ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αποχή από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια
ΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (ΠΥΣΔΕ - ΚΥΣΔΕ)

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Ζούμε σε εποχές ευρύτερης κατάργησης πολλών εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και συνολικά στο λαό βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Στο χώρο της εκπαίδευσης καταργούνται κατακτημένα δικαιώματα χρόνων. 2500 συνάδελφοί μας βγήκαν σε διαθεσιμότητα - απόλυση. Το ωράριό μας αυξήθηκε με ταυτόχρονες δραματικές μειώσεις στους μισθούς μας και άμεσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την «αξιολόγηση» που στην πράξη θα σημάνει την επιβολή κλίματος φόβου, πειθάρχησης και υποταγής μέσα στα σχολεία. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με περισσή υποκρισία, το κράτος καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ).

Πρέπει να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στα κρατικά αυτά όργανα.

Τα όργανα αυτά δεν είναι κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος αλλά επιβλήθηκαν από το υπουργείο σε παλιότερες εποχές που τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ) ήταν ισχυρά. Στόχος τους ήταν να μπούμε στη λογική ότι όλοι μαζί (κράτος- υπουργείο -εκπαιδευτικοί) έχουμε τη δυνατότητα να «συνδιοικήσουμε». Αποδείχθηκε ότι η φαινομενική δυνατότητα που μας έδινε το κράτος να έχουμε λόγο στη διοίκηση ήταν μια μεγάλη αυταπάτη. Ο συσχετισμός διορισμένων - αιρετών (3-2) δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αποφάσεις υπέρ μας.

Το αποτέλεσμα της συμμετοχή μας στα ΥΣ μετά από μερικά χρόνια είναι ο προσανατολισμός πολλών συναδέλφων για την επίλυση των προβλημάτων τους στους αιρετούς και η αδρανοποίηση των σωματείων μας. Οι πελατειακές σχέσεις που προωθήθηκαν, η λογική της ανάθεσης των προβλημάτων μας στον αιρετό «μας», υπονόμευσαν τη λογικής της συλλογικής και οργανωμένης πάλης μέσα από τις ΕΛΜΕ.

Η φιλολογία περί «αγωνιστών» αιρετών που θα πιέζουν για την ορθή εφαρμογή των νόμων μέσα στα ΥΣ μάς γύρισε «μπούμερανγκ» αφού οι νόμοι που καλούνται να υπηρετήσουν είναι αυτοί που επέβαλαν την αύξηση του ωραρίου μας, τη διάθεσή μας σε πολλά σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση τμημάτων (ξένες γλώσσες, κατευθύνσεις), την κατάργηση οργανικών θέσεων. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα ΥΣ

Δεν έχουμε ανάγκη από καλούς και έντιμους αιρετούς αλλά από ισχυρά σωματεία. Η συμμετοχή στα ΥΣ υπονομεύει αυτή την κατεύθυνση.

Και κάτι ακόμα: Η άδεια μιας μέρας που δίνεται από το υπουργείο σε όσους ψηφίσουν στις εκλογές για τα ΥΣ είναι το τυράκι στη φάκα. Θέλουν τη συμμετοχή μας και τη συνενοχή μας. Ας σκεφτούμε επίσης πόσο υποκριτικά κόπτονται για τα «χαμένα» μαθήματα των καταλήψεων ή των συνεδριάσεων και μας επιβάλουν αναπληρώσεις και την ίδια ώρα, ελαφρά τη καρδία, μοιράζουν σε όλους μας μια μέρα άδεια.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Χρειάζεται σαφής διαχωρισμός της θέσης που βρισκόμαστε. Είμαστε εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι. Από την άλλη μεριά είναι το υπουργείο, οι κυβερνήσεις, η διοίκηση που εφαρμόζουν όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που επιβάλει η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Αυτοί που διορίζονται στα ΥΣ (3 στους 5) και στην πράξη αποφασίζουν, θα είναι οι αυριανοί αξιολογητές μας, αυτοί που θα αποφασίζουν τη μισθολογική και βαθμολογική μας καθήλωση και πιθανόν τις μελλοντικές απολύσεις μας. Οι αιρετοί (υπόλοιποι 2), όσες καλές προθέσεις κι αν έχουν, το μόνο που κάνουν είναι να νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους τις αποφάσεις αυτές.

Δεν είμαστε στην ίδια πλευρά με τη διοίκηση. Είμαστε σε αντιπαράθεση, σε σύγκρουση!

Καμιά συμμετοχή στις κρατικές εκλογές για τα ΥΣ. Μόνος δρόμος ο αγώνας μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές αγώνα. Να ρίξουμε σ΄ αυτά το βάρος και να τα ξαναζωντανέψουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση - Υπουργείο Παιδείας: Νέες 15 ερωτήσεις - απαντήσεις στέλνει το Υπουργείο στα σχολεία
Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για μια ακόμη φορά με ερωτήσεις - απαντήσεις να πείσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην αξιολόγηση...
Αξιολόγηση - Υπουργείο Παιδείας: Νέες 15 ερωτήσεις - απαντήσεις στέλνει το Υπουργείο στα σχολεία
Βουλευτής της Ν.Δ. τώρα θυμήθηκε να ζητήσει από τη Υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για το δώρο στα κολέγια!
Βουλευτής της ΝΔ που είχε ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2020 την τροπολογία που εξίσωνε τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, ζητάει τώρα εξηγήσεις από...
Βουλευτής της Ν.Δ. τώρα θυμήθηκε να ζητήσει από τη Υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για το δώρο στα κολέγια!
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
«Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά - Δεν υπάρχει...
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του...
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ