Εκπαίδευση 0

Πρώτη συνάντηση Περιφερειακών Εποπτών και ΠΕΣΥΕ με τη Σοφία Ζαχαράκη

epoptes
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεσμεύσεις για την επίλυση θεμάτων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και ενίσχυση της συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Για πρώτη φορά, από τη θεσμοθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών Εκπαίδευσης και των Συμβούλων Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε, χτες Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειακών Εποπτών και Εποπτριών Εκπαίδευσης με την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Περιφερειακός Επόπτης Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (ΠΕΣΥΕ), Χρίστος Μαρκαντώνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Κωνσταντίνος Λολίτσας και ο Σύμβουλος της Υπουργού Απόστολος Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τους Περιφερειακούς Επόπτες Εκπαίδευσης, τους Επόπτες Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο Χρίστος Μαρκαντώνης, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της ΠΕΣΥΕ, σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει, η συνάντηση είχε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών, κατά την οποία παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις της Ένωσης για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Από την πλευρά της Υπουργού υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την προώθηση λύσεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για συχνότερη επικοινωνία και στενότερη συνεργασία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των θεσμικών εκπροσώπων των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Οι δύο πλευρές, όπως επισημαίνεται, συμφώνησαν στη σημασία της διαρκούς συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση