Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία αύριο 3/10 – Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει κουδούνι
Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα – Ποιες περιοχές αποφάσισαν προληπτικό «λουκέτο» στα σχολεία – Τι ισχύει για την Αθήνα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της νέας σφοδρής κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν αναστάτωση στην καθημερινότητα. Ήδη αρκετοί δήμοι, επικαλούμενοι το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ανακοινώνουν ότι αύριο, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ρόδος: Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων

Με απόφαση του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία του νησιού, από νηπιαγωγεία έως και λύκεια.

Η επιλογή αυτή ελήφθη για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η κορύφωση των ακραίων φαινομένων αναμένεται να συμπέσει με τις πρωινές μετακινήσεις.

Ζάκυνθος: Προληπτικά «λουκέτα» σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Ζάκυνθος αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Αθήνα: Κλειστά σχολεία λόγω γιορτής

Στην πρωτεύουσα, οι λόγοι δεν σχετίζονται με τα έντονα φαινόμενα, αλλά με τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου της Αθήνας.

Με απόφαση του Δήμου, όλα τα σχολεία – δημόσια και ιδιωτικά – θα παραμείνουν κλειστά. Αν και η ημερομηνία δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες του Υπουργείου Παιδείας, ο εορτασμός τιμάται με λειτουργική ανάπαυλα για τη σχολική κοινότητα της πόλης.

Προειδοποιήσεις και επιχειρησιακή ετοιμότητα του 112

Το 112 έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικά μηνύματα σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου, ενώ η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Οι αρχές απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές που πλήττονται από έντονες βροχοπτώσεις.

Στις 3 Οκτωβρίου τα σχολεία Ρόδου, Ζακύνθου και Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν. Οι λόγοι διαφέρουν – στην περίπτωση των νησιών για την προστασία από την κακοκαιρία, ενώ στην Αθήνα λόγω της μεγάλης γιορτής του πολιούχου της πόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπλοκα
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
Θύελλα κοινωνικής διαμαρτυρίας: Από τα τρακτέρ στα φορτηγά, τις λαϊκές αγορές και τους ένστολους
Φωτιά στα μπλόκα, φωτιά και στην κοινωνία: Έρχονται φορτηγά, λαϊκές αγορές και ένστολοι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;
Το αίτημα που διατυπώνεται από εκπαιδευτικούς, δήμους και φορείς είναι βαθιά λογικό: Να μπορεί το σχολείο να λειτουργεί χωρίς να ζητιανεύει, να...
Σχολεία σε ασφυξία, εκπαιδευτικοί υπόλογοι: Διοικητική μεταρρύθμιση ή λειτουργική αποδόμηση του δημόσιου σχολείου;
ΑΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
«Έφυγε η Αλίκη μας»: Ραγίζει καρδιές η επιβεβαίωση του θανάτου της 15χρονης στο Κραν Μοντανά
Κραν Μοντανά: Επίσημη ταυτοποίηση της σορού της 15χρονης Αλίκης – Ράγισαν καρδιές τα μηνύματα πατέρα και αδερφού
«Έφυγε η Αλίκη μας»: Ραγίζει καρδιές η επιβεβαίωση του θανάτου της 15χρονης στο Κραν Μοντανά