Βαθιά συγκίνηση επικρατεί στο Ρέθυμνο για την απώλεια του Αντώνη Δαφέρμου, δασκάλου και συγγραφέα που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εκπαίδευση, την τοπική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά. Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 88 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε μαθητές, συναδέλφους, συγγενείς και φίλους.
Από την Αξό Μυλοποτάμου στην εκπαιδευτική πρωτοπορία
Γεννημένος στην Αξό Μυλοποτάμου, ο Αντώνης Δαφέρμος σπούδασε και υπηρέτησε με αφοσίωση το λειτούργημα του δασκάλου. Στα χρόνια της εκπαιδευτικής του δράσης δημιούργησε πρωτοποριακά προγράμματα και εργαστήρια στα σχολεία όπου εργάστηκε, ενώ δεν περιορίστηκε μόνο στη διδασκαλία παιδιών· ανέπτυξε και δράσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τις ίσες ευκαιρίες μάθησης.
Συγγραφικό και πολιτιστικό έργο
Η αγάπη του για την τοπική ιστορία και την παράδοση εκφράστηκε μέσα από τη μακρόχρονη συμμετοχή του στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης. Το βιβλίο του «Παραδοσιακά Επαγγέλματα που Χάνονται» (2008, Επιμελητήριο Ρεθύμνης) καταγράφει και διασώζει γνώσεις που κινδύνευαν να χαθούν, αποτελώντας πλέον πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Η οικογένεια και το αντίο
Με τη σύζυγό του Μαρίκα απέκτησαν τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 10:00, ώστε όσοι επιθυμούν να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ