Σε σκληρή ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αναίτιο χτύπημα από δυνάμεις καταστολής, με στόχο φοιτητές και εργαζομένους που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με αιτήματα ενάντια στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των πανεπιστημίων.
Μεταξύ των ατόμων που δέχθηκαν επίθεση, ήταν και η Νίκη Χρονοπούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, καθώς και δύο ακόμα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η επίθεση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυταρχισμού και προσπάθειας φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, με αιχμή το νέο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.
Όπως τονίζει, το νομοσχέδιο αυτό δεν στοχεύει σε επίορκους υπαλλήλους, αλλά στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, με στόχο τη διάχυση φόβου και την αποτροπή αντιδράσεων απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
«Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάση εργασίας και μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 14:00, καλώντας εργαζόμενους και φοιτητές να αντισταθούν «στη γραμμή ‘τα κεφάλια μέσα’», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Για το αναίτιο χτύπημα φοιτητών και εργαζομένων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων από δυνάμεις καταστολής
Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, που όλο και περισσότεροι φοιτητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο κόστος σπουδών, που οι εργαζόμενοι σε αυτά κάνουν ότι περνάει για να μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της υποστελέχωσης, η κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, χτύπα συνδικαλιστές φοιτητές και εργαζόμενους που διεκδικούν. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Νίκη Χρονοπούλου, και 2 ακόμη μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ίδιας Ομοσπονδίας.
Και με αυτές τις ενέργειες φαίνεται καθαρά η στόχευση του νομοσχεδίου για το πειθαρχικό δίκαιο στο δημόσιο, αφού αποδεικνύεται ότι δεν αφορά επίορκους υπαλλήλους αλλά προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, για να προχωράει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική.
Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα τηρηθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, ότι θα υποταχθούν οι εργαζόμενοι και φοιτητές στη γραμμή «τα κεφάλια μέσα».
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ – ΩΡΑ 14.00
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ