Εκπαίδευση 0

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Ελληνόπουλα μπορούν πλέον να φοιτήσουν σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά στον τόπο τους»

mitsotakis
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Έφτασαν τα 12 τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού που κατέθεσαν αίτηση για λειτουργία παραρτημάτων τους από φέτος τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, και ακόμη ένα για τη μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.»

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη αναφορά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την παρακάτω αναφορά για τα θέματα εκπαίδευσης:

«Έφτασαν τα 12 τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού που κατέθεσαν αίτηση για λειτουργία παραρτημάτων τους από φέτος τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, και ακόμη ένα για τη μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Η αξιολόγησή τους θα γίνει από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με βάση το αυστηρά καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο. Το μεγάλο ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, δικαιώνει την ιστορική μεταρρύθμιση που άργησε πολύ αλλά έγινε επιτέλους πράξη. Τα Ελληνόπουλα μπορούν πλέον να φοιτήσουν σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά στον τόπο τους, να λάβουν πτυχία με εξασφαλισμένα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ κερδισμένα θα βγουν και τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια από την εκπαιδευτική άμιλλα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση