via
Μια συγκινητική καμπάνια ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης, δημιουργημένη από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

Ένα νέο βίντεο με τίτλο «Μαργαρίτα» έχει δημιουργηθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινωνίας για τη βία στα παιδιά. Το βίντεο αναδεικνύει τη βιαιότητα ως ένα τραύμα που αφήνει βαθιά σημάδια, όμως δεν είναι ανίκητο, και επισημαίνει τη σημασία της στήριξης και της προσοχής στους μικρούς θύματα αυτής της βίας.

Η ιστορία του βίντεο παρακολουθεί την οπτική του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή, προσπαθώντας να δώσει φωνή σε όσους βιώνουν τη σιωπή, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή είναι εφικτή και υπάρχει πάντα ελπίδα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Όταν κάτι πονάει, μετά ηρεμεί. Όταν κάτι νομίζεις ότι χάθηκε, μετά θα εμφανιστεί… Θα ανθίσει, όπως η μαργαρίτα.»

Η δημιουργία του βίντεο συνδυάζει το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ από τον Μανάφα Βασίλειο, ενώ στην παραγωγή συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Με αυτό το έργο, οι συμμετέχοντες καλούν όλους να μη γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά να βλέπουν, να ακούν και να παρέχουν στήριξη στα παιδιά, δίνοντάς τους τον χώρο να εκφραστούν και να νιώσουν ασφαλή.

Δείτε το βίντεο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Μαθητική έκθεση κόμικ: «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη»
Πρόσκληση – έκθεση «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη» στο Sofitel & στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Μαθητική έκθεση κόμικ: «Με ασφάλεια στον προορισμό, με φαντασία στην τέχνη»
τραμπ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία
Στρατηγική ασφάλεια, δασμοί και διεθνείς αντιδράσεις στο επίκεντρο της ομιλίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία