ΠΑΣΥΔ για 25η Μαρτίου: «Η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού του Δημοσίου αποτελεί εθνική ανάγκη»
Το μήνυμα του ΠΑΣΥΔ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου (ΠΑΣΥΔ).

«Ο ΠΑΣΥΔ τιμά την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παραμένοντας ενεργά προσηλωμένος στον αγώνα για μια πιο ισχυρή, σύγχρονη και επιστημονικά στελεχωμένη Δημόσια Διοίκηση, προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Σε μια εποχή που η γνώση και η καινοτομία καθορίζουν την ισχύ των κρατών, η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού του Δημοσίου αποτελεί εθνική ανάγκη. Είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε τη σύνδεση ανάμεσα στην ιστορική παρακαταθήκη και τις σύγχρονες προκλήσεις. Να οικοδομήσουμε μια Δημόσια Διοίκηση που να στηρίζεται στην αριστεία, στην τεκμηρίωση και στην κοινωνική προσφορά» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔ για την 25η Μαρτίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου τιμά τον διαχρονικό αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ανεξαρτησία, όπως εκφράστηκε μέσα από τη μεγαλειώδη Επανάσταση του 1821 που άνοιξε τον δρόμο για τη συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Τιμά όχι μόνο τους ήρωες του παρελθόντος, αλλά και την ευθύνη μας απέναντι στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Οι αξίες της Παιδείας, της επιστημονικής προόδου και της δημόσιας προσφοράς αποτελούν σήμερα τα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας και της εθνικής συνέχειας.

Σε μια εποχή που η γνώση και η καινοτομία καθορίζουν την ισχύ των κρατών, η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού του Δημοσίου αποτελεί εθνική ανάγκη. Είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε τη σύνδεση ανάμεσα στην ιστορική παρακαταθήκη και τις σύγχρονες προκλήσεις. Να οικοδομήσουμε μια Δημόσια Διοίκηση που να στηρίζεται στην αριστεία, στην τεκμηρίωση και στην κοινωνική προσφορά.

Ο ΠΑΣΥΔ τιμά την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παραμένοντας ενεργά προσηλωμένος στον αγώνα για μια πιο ισχυρή, σύγχρονη και επιστημονικά στελεχωμένη Δημόσια Διοίκηση, προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω η Ελλάδα μας!

Με σεβασμό και εκτίμηση,

για το Δ.Σ. του Σωματείου ΠΑΣΥΔ

Ο Πρόεδρος   : Δρ. Ιωάννης Χ. Λαμπρόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος         : Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου

Η Γραμματέας            : Δρ. Μαρία Κολτσίδα

Η Ταμίας         : Δρ. Ευγενία Παγάνη

Το μέλος         : Δρ. Νικόλαος Βουδρισλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας» - Δήλωση των Πρυτανικών Αρχών ΑΠΘ για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
Γεωργία Ανδρέου, πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου, νέα πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου