oiele
Παρέμβαση για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας - Διάλογος ΟΙΕΛΕ – PALSO με το Υπουργείο Παιδείας

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ανέλαβε πρωτοβουλία για διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στις διαδικασίες πιστοποίησης ξένων γλωσσών. Στη διαδικασία αυτή συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO), εκπροσωπώντας έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών δομών σε όλη τη χώρα.

Κεντρικός άξονας της συνεργασίας είναι η διασφάλιση αξιόπιστων και αξιοκρατικών εξετάσεων, καθώς τα ζητήματα νομιμότητας στον χώρο της πιστοποίησης γλωσσομάθειας παραμένουν έντονα. Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει πως η ανεπαρκής κρατική εποπτεία έχει επιτρέψει τη δράση εκατοντάδων φορέων, οι οποίοι, έναντι αμοιβής, εκδίδουν πλαστούς τίτλους μέσω εικονικών εξετάσεων. Το φαινόμενο αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία των πιστοποιήσεων, διαβρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, πλήττοντας τα εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν με διαφάνεια.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η ΟΙΕΛΕ και η PALSO απέστειλαν επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Λυτρίβη, ζητώντας την έναρξη θεσμικού διαλόγου για τη διαμόρφωση αυστηρότερου πλαισίου πιστοποίησης.

Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ δρομολογεί νέες πρωτοβουλίες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τη συνεργασία με πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου για την προώθηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Βασική επιδίωξη είναι η βελτίωση των όρων εργασίας και η ενίσχυση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rene1
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Δωρεά 10.000 δολαρίων από τον Μπιλ Άκμαν πυροδοτεί οργή και σφοδρές αντιδράσεις – Διχασμένη η κοινή γνώμη
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα – Ποσότητα «ρεκόρ»
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Κώστας Τσουκαλάς
Τσουκαλάς για Mercosur: «Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»
Τσουκαλάς για Mercosur: Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα, όπως κάνει πάντα
Τσουκαλάς για Mercosur: «Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»