pierrakakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι είπε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκδήλωση του Deon Policy Institute

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετείχε στην εκδήλωση του Deon Policy Institute όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας για τους Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς. Μια έρευνα με ενδιαφέροντα ευρήματα, από τα οποία ξεχωρίζει ότι περίπου 6 στους 10 θα ήθελαν να επιστρέψουν και να διδάξουν στην Ελλάδα.

pierrakakis

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: 

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα στο εξωτερικό. Μέσα από την έρευνα αναδεικνύεται ότι η αγάπη για την πατρίδα και η διάθεση προσφοράς σε αυτή αποτελούν βασικά κίνητρα επιστροφής. Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να άρουμε και το τελευταίο εμπόδιο και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες σε αυτή την κατεύθυνση.
Τον τελευταίο χρόνο κάναμε σημαντικά βήματα. Ενισχύσαμε τα δημόσια πανεπιστήμια, προτεραιοποιώντας τη διεθνοποίησή τους μέσα από επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, ενδυναμώνοντας την εξωστρέφειά τους και αυξάνοντας το ακαδημαϊκό προσωπικό κατά 1000 μόνιμες θέσεις μελών ΔΕΠ. Παράλληλα εργαζόμαστε ώστε η χώρα μας υποδεχθεί σύντομα παραρτήματα πανεπιστημίων του εξωτερικού, διορθώνοντας μια ανορθογραφία που ήταν συνώνυμη της απομόνωσης. 
Θα κάνουμε ακόμα περισσότερα με στόχο την περαιτέρω απλούστευση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών στα δημόσια πανεπιστήμια, ώστε το ακαδημαϊκό προσωπικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να μπορεί να εστιάσει απερίσπαστο στο διδακτικό και επιστημονικό του έργο. Συνεχίζουμε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση