ΔΙΕΚ
Ολιγωρία στην υπογραφή των συμβάσεων των εκπαιδευτών ΣΑΕΚ καταγγέλλει το ΣΕΔΙΕΚ

Τον «κώδωνα» του κινδύνου καθυστέρησης των πληρωμών των εκπαιδευτών ΣΑΕΚ και των ασφαλιστικών τους εισφορών «κρούει» το Σωματείο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου (ΣΕΔΙΕΚ) μέσα από επιστολή-καταγγελία που έστειλε στην πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου, και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το ΣΕΔΙΕΚ παρατήρησε την καθυστέρηση της υπογραφής των συμβάσεων των εκπαιδευτών ΣΑΕΚ το τελευταίο εξάμηνο, καθώς δεν τηρήθηκε το χρονικό όριο όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Η ασυνέπεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση τόσο των Πληρωμών των Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ. όσο και των Ασφαλιστικών Εισφορών. Πολλοί Συνάδελφοί μας – και ειδικότερα όσοι έχουν ως μόνη και κύρια Απασχόλησή τους τις Σ.Α.Ε.Κ.διατρέχουν τον κίνδυνο να μην είναι δυνατή η εξασφάλιση της Ασφαλιστικής τους Ικανότητας εγκαίρως» επισημαίνουν στην καταγγελία τους, την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr.

Τέλος, ζητούν την άμεση υπογραφή των συμβάσεων και σύντομο χρονικό ορίζοντα πληρωμής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η καταγγελία του Σωματείου Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου (ΣΕΔΙΕΚ)

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Δ.Σ.Α.Ε.Κ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Αξιότιμοι,

Το τελευταίο Εξάμηνο παρατηρείται κατά Παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας, η μη συνέπεια της τήρησης του χρονικού ορίου για την προβλεπόμενη Υπογραφή των Συμβάσεων των Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ. Υπενθυμίζουμε ότι στον Κανονισμό Λειτουργίας των Σ.Α.Ε.Κ. (ΦΕΚ 5837/Β/15.12.2021) στο άρθρο 26, παρ. 10 αναφέρεται: «…ο φορέας υλοποίησης υποχρεούται στην Υπογραφή των σχετικών Συμβάσεων των Εκπαιδευτών, εντός ενός (1) μήνα από την έναρξη κάθε Εξαμήνου Κατάρτισης».

Η Ασυνέπεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση τόσο των Πληρωμών των Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ. όσο και των Ασφαλιστικών Εισφορών. Πολλοί Συνάδελφοί μας – και ειδικότερα όσοι έχουν ως μόνη και κύρια Απασχόλησή τους τις Σ.Α.Ε.Κ. – διατρέχουν τον κίνδυνο να μην είναι δυνατή η εξασφάλιση της Ασφαλιστικής τους Ικανότητας εγκαίρως.

Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε με την παρούσα Ανακοίνωση να σας υπενθυμίσουμε τους ανωτέρω κινδύνους καθώς και ότι υπό αυτές τις συνθήκες διακυβεύεται η όποια προσπάθεια έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα για την Αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ζητάμε άμεση Υπογραφή των Συμβάσεών μας και σύντομο χρονικό ορίζοντα Πληρωμής των Δεδουλευμένων και των Ασφαλιστικών Εισφορών μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntes
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
Η ανάγκη αποφόρτισης του διοικητικού έργου των σχολικών μονάδων δεν είναι συντεχνιακό αίτημα. Είναι βαθιά παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα.
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΑΣ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μισθοδοτούνται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 71.095 ενώ στη Δευτεροβάθμια είναι...
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών