θέατρο
Διεκδικούν δημόσια και δωρεάν, Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καλλιτεχνικής δημιουργίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει αύριο Παρασκευή 22 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου για τον συντονισμό συλλογικών φορέων, συλλόγων σπουδαστών και φοιτητών, καλλιτεχνικών σωματείων, με θέμα το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν σπουδαστές από το Εθνικό Θέατρο και τις ιδιωτικές Ανώτερες Δραματικές Σχολές, οι πρόεδροι των Τμηματικών Επιτροπών των Τμημάτων Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, εκπρόσωποι του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζόμενων στο Χώρο του Χορού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου, «η συζήτηση απέδειξε όχι μόνο την μεγάλη αγωνία απέναντι σε αυτή την εξέλιξη αλλά και την κοινή διεκδίκηση σπουδαστών και φοιτητών, εργαζόμενων καλλιτεχνών για δημόσια και δωρεάν ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση! Αυτή είναι η πραγματική ανάγκη σήμερα, αυτό ανέδειξαν και οι αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα» και καταγγέλλει το Υπουργείο Πολιτισμού που εδώ και μία εβδομάδα, αγνοεί το αίτημα του Συλλόγου για συνάντηση.  

Διεκδικούν:

Δημόσια και δωρεάν, Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Ούτε σκέψη για δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο που πρόκειται να δημιουργηθεί.

Πτυχία με ολοκληρωμένη γνώση ανά καλλιτεχνικό αντικείμενο που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο επάγγελμα. Με ευθύνη της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί το χάος της πανσπερμίας των σημερινών πτυχίων της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Πρόσληψη μόνιμου καλλιτεχνικο-επιστημονικού διδακτικού προσωπικού για την στήριξη ενός προγράμματος σπουδών που θα εξασφαλίζει την πρακτική και θεωρητική γνώση στο καλλιτεχνικό αντικείμενο.

Δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών, αναβάθμιση των υπαρχόντων, που να ανταποκρίνονται στις μορφωτικές ανάγκες των σπουδών τους. 

Καλλιτεχνική παιδεία στο σχολείο για την αναβάθμιση των μαθημάτων αισθητικής αγωγής στην γενική παιδεία και την εξασφάλιση της προετοιμασίας του μαθητή, με ανάλογα μαθήματα, για την εισαγωγή στην ΑΣΠΤ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές
Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
«Θρησκευτικό μίσος» βλέπει ο Τραμπ πίσω από τον ένοπλο – Στο μικροσκόπιο το μανιφέστο του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν
Επίθεση στις ΗΠΑ: Πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει μια "ανάσα" από τον Ντόναλντ Τραμπ;
Υπουργείο Παιδείας
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής
Πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των...
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής