ypaith1
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στις ηλεκτρονικές εκλογές του 2024 για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ καθώς και των αντίστοιχων εκπροσώπων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της συμμετοχής, καθώς επίσης και ο υψηλότερος απόλυτος αριθμός ψηφισάντων από το 2020.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 73.489 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν με ψηφιακές κάλπες του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών εκλογών «ΖΕΥΣ», που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Καταγράφηκε, έτσι, η υψηλότερη συμμετοχή (40.8%) από το 2020, οπότε και ξεκίνησε η αποκλειστικά ψηφιακή διενέργεια των αρχαιρεσιών.

Η αμιγώς ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των ψηφοφοριών των εκπαιδευτικών, ενώ επιπλέον, η πραγματοποίηση των εκλογών την ημέρα του Σαββάτου διευκόλυνε την εκλογική διαδικασία, χωρίς να διαταραχτεί το σχολικό πρόγραμμα, καθώς δεν χάθηκε ούτε μία ώρα μαθήματος. Μεμονωμένα ζητήματα που ανέκυψαν αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Με τον τρόπο αυτό, η τεχνολογία αναδεικνύεται αρωγός της εκλογικής διαδικασίας, συμβάλλοντας στην αύξηση της συμμετοχής και στην ισχυρή δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών και ενισχύοντας την ταχύτητα και τη διαφάνεια των αρχαιρεσιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diastima
«Ο μυστηριώδης διαταράκτης του Σύμπαντος: Ένα αόρατο σώμα με μάζα ενός εκατομμυρίου ήλιων
Μυστηριώδες διαστημικό σώμα με μάζα ένα εκατ. Ήλιους πονοκεφαλιάζει τους αστρονόμους
«Ο μυστηριώδης διαταράκτης του Σύμπαντος: Ένα αόρατο σώμα με μάζα ενός εκατομμυρίου ήλιων
συλληψη εκπαιδευτικού
Το “σχολείο του αυτόφωρου” ή όταν το κράτος μεταφέρει ευθύνες και αδυναμίες του συστήματος στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού
Αυτόφωρα, προσαγωγές και συλλήψεις εκπαιδευτικών μέσα σε σχολεία μετά από μηνύσεις γονέων – Πώς η σχολική ζωή ποινικοποιείται και ποιος τελικά...
Το “σχολείο του αυτόφωρου” ή όταν το κράτος μεταφέρει ευθύνες και αδυναμίες του συστήματος στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού
Γρίπη
Γρίπη Α: Το «αθώο» πρώτο σύμπτωμα που αγνοούμε – και πώς κολλάει όλη η οικογένεια
Γρίπη Α: Το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζουν παιδιά και ενήλικες, δεν του δίνεις σημασία και μετά από λίγο κολλάει όλη η οικογένεια
Γρίπη Α: Το «αθώο» πρώτο σύμπτωμα που αγνοούμε – και πώς κολλάει όλη η οικογένεια
Καρυστιανού α
Παραίτηση Καρυστιανού από τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών – Τι καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της
Παραίτηση Καρυστιανού από τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Τρικλοποδιές εκ των έσω» και καταγγελίες για παρατυπίες
Παραίτηση Καρυστιανού από τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών – Τι καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της