Τάξεις Υποδοχής (ΖΕΠ) Π.Ε: Ερχονται προσλήψεις 910 αναπληρωτών δασκάλων και 49 Κοινωνικών Λειτουργών
Δείτε τον αριθμό των αναμενόμενων προσλήψεων ανά περιφέρεια

Να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των Αποφάσεων Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. στις σχολικές μονάδες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στους συγκεντρωτικούς πίνακες της Περιφέρειάς τους και αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ», ζητά από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή.

Οι Τάξεις Υποδοχής Ι και ΙΙ (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. θα ιδρυθούν, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στην με αριθ. πρωτ. Φ1/42235/Δ1/22-04-2024 εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2024-2025 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – Α’ Φάση».

Οι Τάξεις Υποδοχής να ιδρυθούν κατά προτεραιότητα:

α) στις σχολικές μονάδες που αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. 89876/Δ1/05-08-2024 (B΄4635) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός σχολικών μονάδων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30» και

β) στις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν εγγραφεί και φοιτούν παιδιά πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Επισημαίνεται ότι στις σχολικές μονάδες της περίπτωσης α) θα τοποθετηθεί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό κλάδου ΠΕ 30-Κοινωνικών Λειτουργών.

Πόσοι δάσκαλοι και πόσοι κοινωνικοί λειτουργοί θα προσληφθούν

Με βάση τις Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. θα γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70, πλήρους ωραρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αριθ. πρωτ. 73262/11-08-2023 (ΑΔΑ: ΩΝΙΜΗ-ΠΦΡ) Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Αναδιαμόρφωση και υποστήριξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, σχολικά έτη 2023-2026», με κωδικό ΟΠΣ 6001589 του Τομεακού Προγράμματος: «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως ισχύει. Οπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, αναμένονται συνολικά

προσλήψεις 910 αναπληρωτών δασκάλων ΠΕ70 και 49 αναπληρωτών ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών

pinakas

Καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να συμπεριλάβουν τις σχολικές μονάδες που αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. 89876/Δ1/05-08-2024 (Β΄4635) στα λειτουργικά κενά προς κάλυψη από αναπληρωτές κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, πλήρους ωραρίου. Η πρόσληψη των ανωτέρω αναπληρωτών θα γίνει: α) από τον τελικό αξιολογικό πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ του οικείου κλάδου και β) σύμφωνα με τις διατάξεις της με αριθ. πρωτ. 73262/11-08-2023 (ΑΔΑ: ΩΝΙΜΗ-ΠΦΡ) Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Αναδιαμόρφωση και υποστήριξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, σχολικά έτη 2023-2026», με κωδικό ΟΠΣ 6001589 του Τομεακού Προγράμματος: «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021- 2027, όπως ισχύει.

Οι Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2024-2025 πρέπει, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 25-09-2024, να σταλούν ηλεκτρονικά στους αποδέκτες ς που αναφέρονται στο πρότυπο Σχεδίου Απόφασης: για τη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. ([email protected]), για τη Διεύθυνση Διορισμών-Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ([email protected], [email protected] και [email protected] ) και για την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ([email protected]).

Δείτε το έγγραφο

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ύπνος
Ύπνος και εγκέφαλος: Οι 5 συνήθειες που μπορεί να επιταχύνουν τη γήρανσή του
Ο ύπνος δεν επηρεάζει μόνο το πόσο ξεκούραστοι αισθανόμαστε την επόμενη ημέρα. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μακροχρόνια υγεία του εγκεφάλου.
Ύπνος και εγκέφαλος: Οι 5 συνήθειες που μπορεί να επιταχύνουν τη γήρανσή του
αεν
Πανελλήνιες 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού – Προθεσμία έως 6 Απριλίου
ΑΕΝ: Όλες οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται - Οι σχολές αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για μαθητές που...
Πανελλήνιες 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού – Προθεσμία έως 6 Απριλίου
ιραν
Φρουροί της Επανάστασης: Νέα πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικής βάσης στη Σαουδική Αραβία
Η Prince Sultan Air Base θεωρείται κρίσιμος κόμβος για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο.
Φρουροί της Επανάστασης: Νέα πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικής βάσης στη Σαουδική Αραβία