pionia
«Η ΠΕ Αν. Αττικής πιστή στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προχωρά σε υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, μετά το στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Για «στοίβαγμα μαθητών σε 25αρια τμήματα», κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Α. αττικής «ο Σωκράτης», τονίζοντας παράλληλα πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας υπογραμμίζει ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές θα επαναληφθούν λόγω των αλλαγών που προέκυψαν στον αριθμό των Τμημάτων, μετά τις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις. 

«Η ΠΕ Αν. Αττικής πιστή στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προχωρά σε υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, μετά τις συγχωνεύσεις τμημάτων», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Συμπηρώνουν πως «διεύθυνση και Υπουργείο Παιδείας είναι υπόλογοι απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές. Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, σε συμμαχία με τους γονείς των μαθητών μας δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν ούτε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ούτε ο παιδαγωγικός μας ρόλος».

Αναλυτικά

Η Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές θα επαναληφθούν λόγω των αλλαγών που προέκυψαν στον αριθμό των Τμημάτων, μετά τις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις. Αυτό συνεπάγεται ότι ανατρέπεται ο προγραμματισμός που έκαναν εκπαιδευτικοί με βάση τις αρχικές τοποθετήσεις του ΠΥΣΠΕ …
Πιστοί στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που στο όνομα της μείωσης του κόστους στην εκπαίδευση τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προχώρησαν μέσα στο κατακαλόκαιρο σε συμπτύξεις, συγχωνεύσεις τμημάτων, σε στοίβαγμα μαθητών σε 25αρια τμήματα, σε ακατάλληλες αίθουσες, σε λυόμενα. Συνεπώς, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν, αφού ακυρώνονται οι προηγούμενες υπηρεσιακές μεταβολές.
 
Διεύθυνση και Υπουργείο Παιδείας είναι υπόλογοι απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές. 

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, σε συμμαχία με τους γονείς των μαθητών μας δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν ούτε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ούτε ο παιδαγωγικός μας ρόλος ! 
   
Απαιτούμε:

-  Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις που αναστέλλουν την κατάτμηση  τμημάτων.

-  Να ανακαλέσει η Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής τις συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων που έκανε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

-  Υπηρεσιακές μεταβολές με όλα τα πραγματικά κενά στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

- Να δοθεί η δυνατότητα, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για βελτίωση θέσης στα εναπομείναντα κενά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Η ανάρτηση-καταπέλτης καρδιολόγου κατά Γεωργιάδη για τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις Τσίπρα για ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη