διωξεις
Κινητοποίηση στην ΔΔΕ Πειραιά, αύριο Παρασκευή 21/6 στη 13:00

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει τις νέες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών και καλεί στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αύριο, Παρασκευή 21/6 στη 13:00 με σκοπό να παρθούν πίσω οι διώξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι κατηγορίες είναι: «αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα». Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Σήμερα γίνεται περισσότερο σαφές από ποτέ, ότι το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η συντεταγμένη δράση και πάλη μας μέσα από την ΕΛΜΕ μας. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, με βάση τις αποφάσεις του σωματείου μας μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βαθύτερος στόχος των διώξεων: το χτύπημα των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης. Με την συλλογική μας δράση, υπερασπιζόμαστε το σωματείο μας. Με τον συλλογικό μας αγώνα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και συνολικά τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στον αυταρχισμό, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη

·         Κάτω τα χέρια από όλα τα μέλη του σωματείου μας – κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά

·         Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

·         Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την Παρασκευή 21/6 στη 1:00 μ.μ. με σκοπό να παρθούν πίσω οι διώξεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Γιατί όλο και περισσότεροι βάζουν αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας;
Ένα ιδιαίτερα απλό κόλπο καθαριότητας έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές σε πολλά σπίτια: η τοποθέτηση αλουμινόχαρτου μέσα στα συρτάρια της κουζίνας.
Γιατί όλο και περισσότεροι βάζουν αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας;
psomi
Οι υδατάνθρακες που σχετίζονται με πιο υγιή γήρανση
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αυτό που φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της τρίτης ηλικίας δεν είναι η αποφυγή τους, αλλά η ποιότητά τους.
Οι υδατάνθρακες που σχετίζονται με πιο υγιή γήρανση
Πάρκινγκ αυτοκινήτων
Το λάθος στο παρκάρισμα που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά
Η στάθμευση παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα και αγχωτικά σημεία της οδήγησης, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου...
Το λάθος στο παρκάρισμα που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά