διωξεις
Κινητοποίηση στην ΔΔΕ Πειραιά, αύριο Παρασκευή 21/6 στη 13:00

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει τις νέες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών και καλεί στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αύριο, Παρασκευή 21/6 στη 13:00 με σκοπό να παρθούν πίσω οι διώξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι κατηγορίες είναι: «αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα». Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Σήμερα γίνεται περισσότερο σαφές από ποτέ, ότι το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η συντεταγμένη δράση και πάλη μας μέσα από την ΕΛΜΕ μας. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, με βάση τις αποφάσεις του σωματείου μας μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βαθύτερος στόχος των διώξεων: το χτύπημα των σωματείων και της συνδικαλιστικής δράσης. Με την συλλογική μας δράση, υπερασπιζόμαστε το σωματείο μας. Με τον συλλογικό μας αγώνα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και συνολικά τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στον αυταρχισμό, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη

·         Κάτω τα χέρια από όλα τα μέλη του σωματείου μας – κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά

·         Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

·         Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την Παρασκευή 21/6 στη 1:00 μ.μ. με σκοπό να παρθούν πίσω οι διώξεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πινακας
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Ένα έργο ζωγραφικής του 19ου αιώνα συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες μουσείων, συγκινώντας βαθιά όσους το παρατηρούν.
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Γιάννης Τσαγκαράκης
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
Εφόδους σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και Ελληνικό – Εκατοντάδες έργα, αρχαιότητες και μετρητά στο μικροσκόπιο των Αρχών
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
metatheseis_21118_1019.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για υπηρεσιακές μεταβολές
Ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, Τάκης Ρουμπής, ενημερώνει στο alfavita για τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης εκπαιδευτικών
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για υπηρεσιακές μεταβολές