φεστιβαλ μαθητικων ταινιων
Διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Αθλητισμού και των συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου: ΕΚΟΜΕ, Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και την Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ.

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ. και τις ΔΠΕ Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Πέλλας, διοργανώνει στις 26 και 27 Μαΐου 2024 το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Αθλητισμού και των συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου: ΕΚΟΜΕ, Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και την Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ.

Σκοπός του είναι να προβάλει και να αναδείξει τις ταινίες των παιδιών & νέων - επίδοξων κινηματογραφιστών - οι οποίοι στη διάρκεια της χρονιάς έχουν εργαστεί σε οργανωμένα προγράμματα της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ή/και με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Επιπλέον οι μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, πιθανόν καθοριστική για το μέλλον τους, ως δημιουργοί ή θεατές.

Το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, είναι μια κινηματογραφική γιορτή, ανοιχτή στα σχολεία και στο ευρύ κοινό.

Κατά την έναρξή του, την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., η Ορχήστρα πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει αγαπημένα μουσικά θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

φεστιβαλ μαθητικων ταινιων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024