ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου: Τα αποτελέσματα για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το 21ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. ανακοίνωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση για την ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου.

 

ΟΛΜΕ 2024

ΟΛΜΕ 2022

ΕΛΜΕ 2023

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

280

319

382

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

4

8

9

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

116 (41,4% - 1 αντιπρόσωπος)

170 (53,2% - 2 αντιπρόσωποι)

192 (50,2%-4 έδρες)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

96 (34,2% - 1 αντιπρόσωπος)

68 (21,3% - 1 αντιπρόσωπος)

97 (25,3% - 2 έδρες)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

42 (15% - 1 αντιπρόσωπος)

57 (17,8% - 0 αντιπρόσωποι)

52 (13,2% - 1 έδρα)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

22 (7,8% - 0 αντιπρόσωποι)

14 (4,3% - 0 αντιπρόσωποι)

32 (8,3% - 0 έδρες)

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης:

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στις εκλογές αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ευχαριστούμε ειδικότερα όσους/ες επέλεξαν το αδέσμευτο και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο μας, αναδεικνύοντας, για άλλη μια φορά την Αγωνιστική Παρέμβαση ως πρώτη δύναμη στο σωματείο μας!

Οι φετινές εκλογές για τους αντιπροσώπους, που θα αναδείξουν τις νέες θέσεις και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ, έγιναν σε μια κομβική χρονιά, όπου για πρώτη φορά, μετά από 42 χρόνια, επιχειρούν να μπουν οι επιθεωρητές – αξιολογητές στην τάξη. Ταυτόχρονα, παρά τα ψίχουλα που μας πέταξε η κυβέρνηση ο εκπαιδευτικός είναι πιο φτωχός από ποτέ αλλά και πιο απαξιωμένος από ποτέ. Και αυτός και το δημόσιο σχολείο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών – ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση – δεν ανταποκρίνεται στα βασικά ερωτήματα και αγωνίες των συναδέλφων. Πως θα διεκδικήσουν – βελτιώσουν το εισόδημά τους, πως θα σταματήσει η επιχείρηση νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του σχολείου, με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση. Και είναι σίγουρο πως όταν δεν κυριαρχούν οι ελπιδοφόρες σκέψεις και οι αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων μας – για πολλούς λόγους, τότε επικρατούν οι λογικές της αποχής και της αδράνειας, των κομματικών μηχανισμών, των εξυπηρετήσεων, των ατομικών λύσεων. Εκεί, κατά την γνώμη μας, οφείλεται και η σχετική πτώση μας, μαζί με την άνοδο της αποχής και της ΠΕΚ.

Εμείς, σε επίπεδο τοπικού σωματείου-ΕΛΜΕ, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα, σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο και συνάδελφο – όπως νομίζουμε ότι κάνουμε ως τώρα -  και να προσπαθούμε να συμβάλλουμε με την δράση μας σε ένα ζωντανό, μαχητικό σωματείο.

Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε, στα πλαίσια των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, να ενισχύουμε, μέσα στην ΟΛΜΕ  -και στο συνέδριό της, μία κατεύθυνση ριζοσπαστικών θέσεων που να απαντούν και όχι να κουκουλώνουν τα προβλήματα και μια κατεύθυνση αγωνιστικής δράσης, μακριά από τον συμβιβασμό και την υποταγή στις πολιτικές της λιτότητας και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου.

Στο χέρι μας είναι η ΟΛΜΕ να μην γίνει άλλη μια εξευτελισμένη ΓΣΕΕ ή όπως τόσα άλλα συνδικάτα επικράτησε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη