ΔΠΘ: Το 2025 το Τμήμα Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη – Τροποποιήσεις ΦΕΚ
Διατάξεις για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στα άρθρα 30-31-32 του νόμου 5103/2024

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 5103/2024, στον οποίο περιλαμβάνονται τα άρθρα 30, 31 και 32 αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ, αναφορικά με τη λειτουργιά Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα άρθρα 30-31-32:

Η έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-25 θα είναι στο Διδυμότειχο και μετά θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Διατηρείται στο Διδυμότειχο, μέχρι τη λήξη του ιδίου ακαδημαϊκού έτους, η λειτουργίας του Παραρτήματος του αντίστοιχου Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), που έχει ενταχθεί στο προαναφερόμενο Τμήμα του Δ.Π.Θ.

Το ακαδημαϊκό έτος 2025-26 θα γίνει η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Ρυθμίζεται πληρέστερα η εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση υπουργικής απόφασης με αντικείμενο τον ορισμό ειδικών προθεσμιών για τη ρύθμιση ζητημάτων, που σχετίζονται με την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς περιλαμβάνεται, πλέον, στη διάταξη αυτή και η περίπτωση ένταξης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων.

Δείτε εδώ το έγγραφο

Συγκεκριμένα:

«Άρθρο 7

‘Ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

1. Ιδρύεται Τμήμα Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.).

2. Το Τμήμα Νοσηλευτικής της παρ. Ι έχει έδρα το Διδυμότειχο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 και εψεξής το Τμήμα Νοσηλευτικής του πρώτου εδαψίου έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

3. Το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εντάσσεται στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

austria anergia
Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί για το επίδομα ανεργίας: Διαμαρτυρία στις 19/6 στη Θεσσαλονίκη
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων από τη στήριξη, με αφορμή τις νέες προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος
Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί για το επίδομα ανεργίας: Διαμαρτυρία στις 19/6 στη Θεσσαλονίκη
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου