Συναντήσεις ΠΕΣΥΕ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ
Τι συζητήθηκε μ τον πρόεδρο της ΑΔΙΠΠΔΕ για την αξιολόγηση

Με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, και τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Κατσαρό, πραγματοποίησε συνάντηση η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης (ΠΕΣΥΕ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΕΣΥΕ, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα και προβλήματα, όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού και σχετίζονται με το έργο όλων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και τον πολυσύνθετο ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν.

«Παράλληλα, τόσο μέσω γραπτού υπομνήματος όσο και προφορικά, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και δυσχεραίνουν το έργο τους (θεσμικά, διοικητικά, οικονομικά)» τονίζει ο ΠΕΣΥΕ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε., Ηλία Ματσαγγούρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε «ένα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και ο αξιότιμος Καθηγητής προέβη σε μια σφαιρική και αναλυτική παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στον ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και στην αξιολόγηση».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης

Συναντήσεις του Δ.Σ. της Π.Ε.ΣΥ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και τον Πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.) με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα  Μακρή και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Κατσαρό. Κατά την πολύωρη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος, ουσιαστικός, διεξοδικός και ειλικρινής διάλογος και ανταλλαγή απόψεων επί όλων των θεμάτων που αφορούν στον πολλαπλό ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΣΥ.Ε. προέβησαν σε μία αναλυτική παρουσίαση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ όλων των ζητημάτων και προβλημάτων, όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού και σχετίζονται με το έργο όλων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και τους πολυσύνθετο ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν. Παράλληλα, τόσο μέσω γραπτού υπομνήματος όσο και προφορικά, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και δυσχεραίνουν το έργο τους (θεσμικά, διοικητικά, οικονομικά).

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κ. Ηλία Ματσαγγούρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ένα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος και ο αξιότιμος Καθηγητής προέβη σε μια σφαιρική και αναλυτική παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στον ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και στην αξιολόγηση.

Η συνάντηση με την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είχε ως αποτέλεσμα και την έναρξη μιας μόνιμης και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της Π.Ε.ΣΥ.Ε. για την όσο το δυνατόν άμεση ανατροφοδότηση και επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία και τον σύνθετο ρόλο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko astinomia perama
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
Αύριο η απολογία τους, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι εφοριακοί
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
afisa_synedrioy
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"
Την Τρίτη 28/5 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις", στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"