Υπουργείο Παιδείας
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Kαθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας

Δημοσιεύθηκε η απόφαση καθορισμού των κριτηρίων και των διαδικασιών για την επιλογή των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  1. Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.&Δ.Β.Μ.του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και κοινοποιείται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται οι εν ενεργεία μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.4763/2020 (Α΄ 254) και τους όρους της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για την πλήρωση με επιλογή των αντίστοιχων θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
  2. Η αίτηση του ενδιαφερομένου επέχει τη θέση α) δήλωσης αποδοχής απόσπασης β) υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν.1599/1986 (Α΄ 75) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό του υποψηφίου από τη διαδικασία επιλογής της παρούσας, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων.
  3. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία μόνο αίτηση, είτε για τη θέση του Διευθυντή είτε για τη θέση του Υποδιευθυντή Σ.Δ.Ε., επιλέγοντας με σειρά προτεραιότητας μέχρι και όλα τα Σ.Δ.Ε. της ίδιας Περιφέρειας. O χρόνος και ο τρόπος υποβολής της αίτησης, καθώς και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν αυτή, προς διακρίβωση και μοριοδότηση των οριζομένων στο άρθρο 4 της παρούσας κριτηρίων, καθορίζονται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η αίτηση κοινοποιείται με μέριμνα των υποψηφίων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά.
  4. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία, με την υποβολή της αίτησης δηλώνουν υπεύθυνα ότι συναινούν στη συλλογή και στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους και στην περαιτέρω καταχώρισή τους για τους σκοπούς της παρούσας κατά τα οριζόμενα στον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR. Όλα τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό αυτό.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά
Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 21 Μαΐου και τι προβλέπεται για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά
Καυσαέριο από αυτοκίνητα
Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων: Η Ευρώπη αλλάζει σελίδα – Τι σημαίνει για τους Έλληνες οδηγούς
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα γηρασμένα ΙΧ – Στο επίκεντρο η Ελλάδα με τον πιο «γερασμένο» στόλο στην Ε.Ε.
Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων: Η Ευρώπη αλλάζει σελίδα – Τι σημαίνει για τους Έλληνες οδηγούς