αξιολογηση
ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Όλες όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού και κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, ενός ρόλου που νοηματοδοτείται από τη σχέση μας με την κοινωνία.

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις» οργανώνει ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας την Τετάρτη 17/4 στις 18:30, στο 7ο ΔΣ Κέρκυρας.

Την περίοδο που διανύουμε ο κόσμος της εκπαίδευσης συνεχίζει να δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση, την πειθάρχηση και τη χειραγώγηση, ενάντια στη μετάλλαξη κάθε ζωντανής και δημοκρατικής διαδικασίας μέσα στα σχολεία. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι/ες, αναπληρωτές/τριες, μόνιμοι/ες επιμένουμε στην αξία και την ομορφιά του συλλογικού αγώνα.

Συγχρόνως, τις τελευταίες εβδομάδες φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε ανυποχώρητα στους δρόμους. Απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που έρχεται να απελευθερώσει πλήρως την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναδιαρθρώνοντας ταυτόχρονα τους στόχους και το περιεχόμενο μιας εμπορευματοποιημένης πλέον εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κι ενώ το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να βγάλει για ακόμα μια φορά την απεργία-αποχή του κλάδου παράνομη, διοργανώνουμε εκδήλωση συζήτηση για την αξιολόγηση, τις επιπτώσεις της στο δημόσιο σχολείο, αλλά και την αξία και την κοινωνική διάσταση του αγώνα των εκπαιδευτικών. 

Καλεσμένοι ομιλητές:

📌Παυλίδης Περικλής, καθηγητής και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

📌Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

📌Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

📌Παπαδάκης Κώστας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4 στις 18:30, στο 7ο ΔΣ Κέρκυρας (7η Πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα 7, Σαρόκο).

Όλες όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού και κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, ενός ρόλου που νοηματοδοτείται από τη σχέση μας με την κοινωνία. Η εκπαίδευση είναι μια πράξη πολιτική, βαθιά συνδεδεμένη με τους αγώνες μέσα από τους οποίους κερδήθηκε ό,τι τώρα πάει να διαλυθεί. Δεν θα το επιτρέψουμε!

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

αξιολογηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις