Thumbnail
Αρον – άρον επέστρεψαν στον Βόλο μετά το εύρημα που προκάλεσε πανικό – Η… παρεξήγηση λύθηκε αφού χάλασε η εκδρομή

Γυμνάσιο του Βόλου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα σε τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Κατέλυσαν σε ξενοδοχείο, όταν συνοδοί εκπαιδευτικοί, κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής, ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ότι βρέθηκε σε δωμάτιο μαθητή, μαχαίρι με λάμα 27 εκατοστών!

Όπως επισημαίνει η Ελένη Χάνου στο taxydromos.gr, το μαχαίρι βρήκε καθαρίστρια του ξενοδοχείου όταν μπήκε για να συμμαζέψει στο δωμάτιο. Ηταν στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι.

Μάλιστα, το μαχαίρι παραδόθηκε στους καθηγητές, οι οποίοι θορυβημένοι από τα απανωτά περιστατικά βίας, αντέδρασαν άμεσα, διακόπτοντας την εκδρομή. Εδωσαν εντολή να μαζέψουν οι μαθητές τα πράγματά τους και αναχώρησαν παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Βόλο.

Όταν έφθασαν ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περιστατικό και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, κάλεσε τους γονείς του μαθητή, τη διευθύντρια του γυμνασίου και σχολική σύμβουλο, αλλά και τον ίδιο τον μαθητή στο γραφείο του, όπου το… μυστήριο για το μαχαίρι που κατέστρεψε τη σχολική εκδρομή λύθηκε.

Ο μαθητής είχε πάρει τον σάκο του πατέρα του για να πάει εκδρομή και δεν αντιλήφθηκαν ότι μέσα υπήρχε το μαχαίρι, που δεν ανήκε στον ανήλικο αλλά στον μπαμπά του. Ο πατέρας του μαθητή κάνει πεζοπορίες στο Πήλιο και ο εξοπλισμός που βάζει στον σάκο περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο μαχαίρι, που βρέθηκε στο κομοδίνο στο δωμάτιο όπου είχε καταλύσει ο μαθητής.

Όπως τονίστηκε δε, πρόκειται για έναν μαθητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο σχολείο, είναι τυπικός στα μαθήματά του και υπάκουος. Το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

9cf6ff16ff_stathmos_metro_doukisis_0.jpg
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απείθεια στον 19χρονο Ιρακινό που συνελήφθη στο σταθμό του μετρό
Φυλάκιση 19χρονου Ιρακινού για απείθεια – Ξεκίνησε διαδικασία άρσης ασύλου
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απείθεια στον 19χρονο Ιρακινό που συνελήφθη στο σταθμό του μετρό
eidiki-agogi-sxoleia.jpg
Κρίση στις δομές της Ειδικής Αγωγής: Υποστελέχωση και αναστάτωση στα σχολεία
«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους «κόστους – οφέλους». Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των μαθητών και υποχρέωση της...
Κρίση στις δομές της Ειδικής Αγωγής: Υποστελέχωση και αναστάτωση στα σχολεία
Παγκάκι
Χανιά: 15χρονη βρέθηκε μεθυσμένη και τραυματισμένη σε παγκάκι – Συνελήφθη η μητέρα της
Oι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 41χρονης μητέρας της ανήλικης, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Χανιά: 15χρονη βρέθηκε μεθυσμένη και τραυματισμένη σε παγκάκι – Συνελήφθη η μητέρα της