αφισα
To συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 2-5 Απριλίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, το ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το σωματείο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας διοργανώνουν για 16η συνεχόμενη χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ‐ ΝΟΗΣΙΣ στις 2, 3, 4 και 5 Απριλίου 2024. Το Συνέδριο διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

To Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, αποτελεί την κορυφαία μαθητική επιστημονική διοργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει καταξιωθεί στον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο της Περιφέρειας και της χώρας. Προσφέρει στους μαθητές τα ερεθίσματα και το περιβάλλον να συμμετάσχουν σε ένα οργανωμένο Συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες που ετοίμασαν στο σχολείο, να εξοικειωθούν με την επιστήμη και τις εφαρμογές της πληροφορικής, να καλλιεργήσουν τη δεξιότητα της παρουσίασης ενώπιον του κοινού και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Στο 16ο Συνέδριο προβλέπεται να συμμετέχουν άνω των 2000 συνέδρων μαθητών ‐ μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα με την ενεργή υποστήριξη άνω των 250 εκπαιδευτικών από 100 και πλέον σχολικές μονάδες. Μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολείων - Ειδικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά, Επαγγελματικά, Πρότυπα, Πειραματικά κτλ- έχουν κάθε χρόνο σημείο αναφοράς και συνάντησης το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Φέτος υποβλήθηκαν στο συνέδριο και θα παρουσιαστούν 164 καινοτόμες εργασίες πληροφορικής και ρομποτικής. Οι εργασίες αυτές εκπονήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες με πολύ μεράκι και φαντασία και ολοκληρώθηκαν μέσα στα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο site www.mathitiko‐synedrio.gr μέσω των καναλιών Youtube της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
Στρατηγική συμμαχία για την παιδεία και το περιβάλλον: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Yale
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
μυκονος
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
Σοβαρές καταγγελίες κατά εκπαιδευτικού στη Μύκονο – Ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης στο λύκειο του νησιού
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί