ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ανακοίνωση από την Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται, το υπουργείο βλέποντας την αποτυχία της αξιολόγησης ασκεί πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.

«Όπως μάθαμε, υπάρχουν Διευθυντές που μπαίνουν μονομερώς στην τάξη (Γυμνάσιο Χαλάστρας) χωρίς να έχει προηγηθεί το προβλεπόμενο στάδιο του ανοίγματος φακέλου από τον αξιολογούμενο και χωρίς να έχει υπογραφεί πρακτικό της κοινής συνάντησης για προετοιμασία όπου συμφωνούνται, εκτός των άλλων, η ώρα και η ημέρα που θα μπει ο Διευθυντής να παρακολουθήσει το μάθημα. Υπάρχουν επίσης άλλοι Διευθυντές που απειλούν ότι θα μπουν στην τάξη του νεοδιόριστου από μόνοι τους χωρίς να έχουν τελεστεί τα προηγούμενα βήματα, απλώς με μια προειδοποίηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

«Η αποτυχία του Υπουργείου Παιδείας να περάσει την ατομική αξιολόγηση είναι δεδομένη γι’ αυτό και από τις 08/02 έχει προσφύγει στα δικαστήρια. Τον τελευταίο καιρό όμως το έχει τερματίσει βάζοντας λυτούς και δεμένους, Συμβούλους ακόμη και Διευθυντές σχολείων να παρενοχλούν με πολύ πιεστικό τρόπο τους συναδέλφους που κάνουν απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, προκειμένου να τους αξιολογήσουν.

Όπως μάθαμε, υπάρχουν Διευθυντές που μπαίνουν μονομερώς στην τάξη (Γυμνάσιο Χαλάστρας) χωρίς να έχει προηγηθεί το προβλεπόμενο στάδιο του ανοίγματος φακέλου από τον αξιολογούμενο και χωρίς να έχει υπογραφεί πρακτικό της κοινής συνάντησης για προετοιμασία όπου συμφωνούνται, εκτός των άλλων, η ώρα και η ημέρα που θα μπει ο Διευθυντής να παρακολουθήσει το μάθημα. Υπάρχουν επίσης άλλοι Διευθυντές που απειλούν ότι θα μπουν στην τάξη του νεοδιόριστου από μόνοι τους χωρίς να έχουν τελεστεί τα προηγούμενα βήματα, απλώς με μια προειδοποίηση.

 Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι προφορική εντολή της Διεύθυνσης (η οποία βέβαια το αρνείται) ή είναι πρωτοβουλία κάποιων Διευθυντών.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε να  ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Είναι σαφές ότι η συμμετοχή κάποιου εκπαιδευτικού στην Απεργία – Αποχή τον προφυλάσσει από την έναρξη οποιασδήποτε φάσης της αξιολόγησης (Α1 ή Α2).
  • Η εκκίνηση της διαδικασίας περιλαμβάνει συμπλήρωση στοιχείων στην πλατφόρμα από τον εκπαιδευτικό, συνάντηση με τον αξιολογητή/επιθεωρητή, συνυπογραφή του κοινού πρακτικού πριν την παρατήρηση στην τάξη.
  • Από την στιγμή που κάποιος εκπαιδευτικός συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή είναι τυπικά καλυμμένος ώστε να μην προβεί στα βήματα που περιγράφηκαν στην προηγούμενη πρόταση.
  • Δεδομένου ότι η Απεργία – Αποχή είναι σε ισχύ και ότι ο νόμος είναι ίδιος, αυτό το βήμα δεν μπορεί να υπερκεραστεί. Άρα οποιαδήποτε προφορική εντολή και μονομερής ενέργεια είναι παράνομη.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί έχουμε το «όπλο» των 2 τρίωρων στάσεων εργασίας 8 με 11 πμ και 11 με 2 πμ από την ΟΛΜΕ, αλλά και συμπληρωματικά με απόφαση της ΕΛΜΕ από τις 27/2 και μετά θα συνοδεύονται και από μονόωρες ή δίωρες στάσεις εργασίας της ΕΛΜΕ.

Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο, την άρνηση της συνάντησης του συναδέλφου με τον αξιολογητή λόγω της συμμετοχής του στην απεργία αποχή και τη μη συνυπογραφή του πρακτικού, κάποιοι καλοθελητές να θέλουν να την χρεώσουν ως στάση εργασίας.

Ενημερώνουμε ότι και αυτές οι πρακτικές είναι παράνομες αφού ο συνάδελφος απέχει μόνο από τη διαδικασία της αξιολόγησης για την οποία καλύπτεται ενώ κατά τα άλλα εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Προχωράμε αποφασιστικά στην υλοποίηση της απεργίας αποχής που ήδη έχει αποφασιστεί να κηρυχθεί από τη ΑΔΕΔΥ άμεσα.  

  • Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  προκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας παράλληλα με αυτές τις ΟΛΜΕ (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και για όσες ώρες από αυτές χρειαστεί  από 27/2/2024 και μέχρι τις 29/2/24  για την κάλυψη των συναδέλφων από την παρακολούθηση του μαθήματος από τους αξιολογητές (συμβούλους, διευθυντές κλπ.)
  • Η  Α' ΕΛΜΕ θα επανέλθει με νέες στάσεις εργασίας για κάθε επόμενο μήνα μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aselgeia_8.jpg
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου