Ατομική αξιολόγηση: «Με διώξεις και καταστολή η κυβέρνηση και το Υπουργείο»
Για την απόφαση του δικαστηρίου για την Απεργία – Αποχή

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει την απεργία αποχή (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) από την ατομική αξιολόγηση παράνομη.

«Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι διώξεις και η καταστολή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για μια ακόμα φορά θα δικαστήρια έκαναν «τη χάρη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι έκριναν την απεργία αποχή (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) από την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη, με βάση όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να  κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι  διώξεις και η καταστολή. Το δίκιο δε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο του αγώνα! Η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Υλοποιούμε την απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, να επαναπροκηρυχθεί η απεργία αποχή (αυτό θα γίνει την Πέμπτη).

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

•             Υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ οι 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (8-11 ή 11-2) της ΟΛΜΕ, σε κάθε περίπτωση που αξιολογητής επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το κενό των λίγων ημερών προκειμένου να αξιολογήσει συναδέλφους που έχουν υπογράψει την απεργία αποχή.

•             Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, στους οποίους θα γίνει αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν στο σχολείο.

Παράλληλα ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ για κάθε τέτοια προσπάθεια που θα γίνει ώστε το σωματείο σύσσωμο να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να εμποδίσουν τους αξιολογητές να φτάσουν στο σχολείο.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση και στην καταστολή με τη μαζική μας συμμετοχή στη πανεργατική απεργία. Κλείνουμε όλα τα σχολεία, βγαίνουμε μαζικά στα συλλαλητήρια!

Όλοι στην απεργία στις 28/2 στις 10:30 στα Λύκεια

Όλοι στην απεργία αποχή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aselgeia_8.jpg
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου